30 січня 2024 р. 15:47

ЗСУ продовжують розширяти плацдарми на лівобережжі Херсонщини

Фото: скріншот брифінгу Наталії Гуменюк

(Фото: скріншот брифінгу Наталії Гуменюк)

Українські оборонці продовжують боротьбу за позиції на лівому березі Дніпра у Херсонській області. При цьому плацдарми на лівобережжі розширюються.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

При цьому вона зазначила, що кількість окупантів на цьому напрямку значно більша.

"На сьогодні наша робота має результат. Маємо розширення плацдармів. Але треба усвідомлювати, що лінія фронту дуже гнучка і під тиском ворожих підрозділів, ми знаємо, що їх набагато більше присутніх на лівому березі, вони набагато краще укріплені й мають відповідне тилове підґрунтя, яке їх може убезпечувати, на відміну від наших, де за спинами Дніпро. Тому тут треба бути дуже обережними в інформаційному просторі і задовольнятися тією інформацією, яка може бути оприлюдненою станом на зараз", – зазначила Гуменюк.

Зі свого боку гауляйтер тимчасово окупованої лівобережної частини Херсонщини володимир сальдо розповів, що проти сил оборони ЗСУ у Кринках знаходиться 70-а мотострілкова дивізія зс рф.

"Там зараз справжнє пекло — населеного пункту вже немає, тільки старі укриття та рій безпілотників у небі", - розповів він.

Раніше повідомлялось про те, що перші подарунки у новому році отримали оборонці, які звільняють лівобережжя Херсонщини. Військовим частинам Сил оборони України було передано п’ять нових потужних двигунів "HONDA", якими будуть обладнані бойові човни. Також прикордонникам і спецпризначенцям Служби безпеки України були передані ударні fpv-дрони. Всього – півтори сотні одиниць.

Також йшлося про те, що ще десяток сучасних систем радіоелектронної боротьби отримали військові ЗСУ, які служать на Херсонському напрямку. Необхідне спецобладнання було передано підрозділам морської піхоти.

Володимир Шкаєв

Поділитися