02 березня 2024 р. 11:12

Оновлено! Жертв побільшало: в Одесі з-під завалів вилучили тіло дитини

Фото: Інтент/Наталя Довбиш

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

Рятувальники вилучили з-під завалів пошкодженого дроном будинку в Одесі тіло дитини, тож наразі відомо про трьох загиблих в результаті атаки.

Про це повідомила кореспондентка Інтента з місця події.

Також інформацію про третього загиблого підтвердив голова Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олег Кіпер.

Як повідомили у пресслужбі ДСНС України, на рівні першого поверху під завалами виявлено тіло загиблої дитини. В мерії Одеси уточнили, що це хлопчик, мати якого ще залишається під завалами. 

Тим часом прокурори Одеської обласної прокуратури розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Оновлено 12:06. У зв'язку з людськими втратами, через російську дронову атаку, завтра в Одесі та області оголошено траур.

Оновлено 12:51. На рівні першого поверху під завалами виявлено четверте тіло загиблої особи, проводяться роботи по деблокації.

Всього загинули 4 особи, з них 1 дитина, постраждали 8 людей, з яких 1 дитина.  Врятовано 5 осіб.

Оновлено. О 14:50 на рівні першого поверху рятувальники ДСНС вивільнили з-під завалів п’яте тіло загиблої особи.

Як розповіли в оперативному командуванні "Південь" серед ночі росіяни здійснили чергову терористичну атаку дронами-камікадзе  типу Shahed-131/136. Вісім ударних безпілотників ворог спрямував з акваторії Чорного моря на Одещину. 

Протягом  години підрозділи ППО в інтенсивному режимі відбивали цю атаку.  Сім цілей було знищено, але один з дронів під час  маневрів серед житлових кварталів Одеси влучив  у 9-типоверховий будинок спального району. Частина під'їзду з 18 квартир зруйнована.

Мер Одеси Геннадій Труханов повідомив, що наразі тривають розбір завалів, пошукові роботи. Залучені всі оперативні та комунальні служби.

Без опалення залишаються 11 будинків. Розгорнуто пункти обігріву, також людей приймають найближчі школи. Оперативний штаб збирає інформацію щодо необхідності розселення людей, а також надає консультації щодо матеріальної допомоги з міського бюджету та оформлення компенсації за знищене житло за державною програмою єВідновлення.

Раніше безпілотник-камікадзе типу Shahed-131/136 - один з тих, якими 26 лютого ввечері росіяни вчергове атакували Україну, вони навмисно спрямували у повітряний простір Молдови, а потім вивели в небо Одеської області.

Це був вже другий російський дрон, який впродовж тижня виявили на території Молдови. Так Прикордонна поліція Молдови 11 лютого виявила фрагменти безпілотного літального апарату типу Shahed в районі молдавсько-українського кордону з Одеською областю, неподалік села Етулія Вулканештського району. 

Атака безпілотника відбулася в ніч з 9 на 10 лютого в Ізмаїльському районі України, неподалік кордону з Молдовою тож молдовські прикордонники підозрюють, що виявлені уламки дрона є одним із безпілотників, збитих українською зенітною установкою.

Кирило Бойко

Поділитися