10 лютого 2024 р. 09:31

Оновлено! Є поранені: Одещину вночі атакували трьома хвилями дронів

Наслідки атаки в Ізмаїлі. Фото: Інтент/Антоніна Лубченко

(Наслідки атаки в Ізмаїлі. Фото: Інтент/Антоніна Лубченко)

Одеська область вночі з 9 на 10 лютого стала мішенню для атак росіян, які залучили для нападу безпілотні летальні апарати Shahed-131/136.

Як повідомили в Оперативному командуванні "Південь", окупанти атакували регіон трьома хвилями безпілотників тривалістю півтори, дві з половиною і знов півтори години.

Першу хвилю росіяни спрямували безпосередньо по Одесі. Всі дев'ять дронів, що летіли по обласному центру  знищили підрозділи протиповітряної оборони.  Однак, уламки одного зі збитих БпЛА пошкодили технічну споруду припортової інфраструктури, поранення отримав один з працівників підприємства.

Другу і третю хвилі атак ворог спрямовував по припортовій інфраструктурі Подунав'я. Тут вдалось знищити 12 дронів.

Однак, ворожі безпілотники поцілили в припортові об'єкти, там поранені троє працівників. Один з них у важкому стані.

А також – по цивільній інфраструктурі Ізмаїла: понівечені технічні приміщення промислових і сервісних об'єктів, пошкоджено дорожнє покриття, вантажні та легкові автівки, в кількох житлових будинках вибити вікна, побито фасади, дахи. 

На території Ізмаїльського району внаслідок атаки, падінням уламків збитого дрона спричинено пожежу приватного будинку і гаража. Інформації про постраждалих не надходило.

За даними повітряного командування "Південь", у ніч на 10 лютого 2024 року противник атакував 31 ударним БпЛА типу Shahed-136/131 з Балаклави та мису Чауда – Крим, Курської області  – рф. 

В результаті бойової роботи знищено 23 дрони у межах Одеської та Харківської областей. 

11:15. розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Зазначимо, що в ніч проти 8 лютого в Одесі під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Росіяни спрямували дрони-камікадзе типу "Shahed-131/136" з акваторії Чорного моря на місто.

Поранення отримали двоє патрульних поліцейських, які прямували на місце влучання для надання допомоги громадянам. Вони отримали мінно-вибухові травми під час повторного вибуху.

Кирило Бойко

Поділитися