25 лютого 2024 р. 09:15

Вночі ворог атакував Одещину ракетами

Робота бійців ППО. Фото: ОК "Південь".

(Робота бійців ППО. Фото: ОК "Південь".)

Вночі ворог знов тероризував Україну атаками. Цього разу з літаків тактичної авіації з акваторії Чорного моря по Одещині спрямував протирадіолокаційні ракети Х-31П.

Як повідомляють в оперативному командуванні "Південь", обидві знищили сили протиповітряної оборони.

Далі відбулись дві хвилі дронових атак з інтервалом у понад дві години. Спочатку дрони-камікадзе типу Shahed-131/136 прямували з Криму в напрямку Дніпропетровщини через Миколаївщину і Херсонщину.

В наступній хвилі через тимчасово окуповану Херсонщину намагалися проскочити до центральних регіонів із подальшим прямуванням на захід.

Але сили підрозділів протиповітряної оборони вже за маршрутом їхнього прямування завдали результативного ураження. Як результат шість безпілотників знищили: три на Миколаївщині, два на Кіровоградщині, один на Херсонщині.

Влучань не допущено.

Напередодні в ніч з 23 на 24 лютого чоловік загинув, а дружину ушпиталили в важкому стані через падіння вночі 24 лютого в одеський дворик уламків іранського безпілотника типу Shahed-131/136, які росіяни використовують під назвою "Герань" для атак на Україну.

Безпілотні летальні апарати типу Shahed-131/136, спрямовані з акваторії Чорного моря, здійснювали складне маневрування над прибережними населеними пунктами й вглиб країни, до центральних регіонів.

У ніч проти 23 лютого росіяни також атакували Одеську область безпілотниками — один з них влучив у цивільне підприємство в Одесі, є жертви.

Ворог атакував Одеську область ударними дронами типу "Shahed-131/136". Водночас з літаків тактичної та стратегічної авіації, з акваторії Чорного моря, окупанти випустили ракети типу Х-31П і Х-22. За даними військових, жодна з ракет до берега не долетіла, вони втратили бойову здатність у повітрі та впали у море.

Що стосується дронів, то один з уражених безпілотників впав на будівлю підприємства в прибережній зоні Одеси, спричинивши руйнування і пожежу. З пошкодженої будівлі вдалось визволити охоронницю, вона не постраждала.

Під час ліквідації пожежі рятувальники виявили спочатку тіло одного загиблого, а потім із-під завалів дістали тіла ще двох людей.

Кирило Бойко

Поділитися