22 квітня 2024 р. 08:01

Оновлено! Росіяни знову вдарили по Одещині: під приціл окупантів потрапила ферма

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Російська армія не припиняє системний дроновий терор Одеської області. У ніч на 22 квітня військовим вдалося збити більшу частину баражуючих снарядів, проте не обійшлося без влучання.

Як повідомили у Силах оборони півдня України, противник спрямував ударні БпЛА із мису Чауда, що в тимчасово окупованому Криму. Загалом було випущено сім безпілотників.

Під час атаки "шахеди" поцілили по території фермерського господарства, пошкоджено складські будівлі та сільськогосподарську техніку. Люди не травмувались.

Над регіоном знищили пʼять безпілотників та один дрон оперативно-тактичного рівня "Орлан-10".

Оновлено в 9.30: Внаслідок атаки рф по цивільній інфраструктурі Одещини Білгород-Дністровська окружна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, повідомили в облпрокуратурі.

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Також Сили оборони півдня України оприлюднили кадри с місця влучання.

(Фото: Сили оборони півдня України)

Зазначимо, що тривогу в регіоні оголосили о 00:49. У Повітряних силах повідомляли про декілька груп ударних БпЛА в акваторії Чорного моря у напрямку Затоки Одеської області.

20 квітня внаслідок ракетного удару по Одесі виникли пожежі в приватному секторі й були зруйновані житлові будинки. Також поранення різного ступеня тяжкості отримали вісім місцевих жителів, серед яких двоє дітей – 2021 та 2020 року народження. 

Тим часом працівники ДСНС в Одеській області добу гасили пожежу на місці влучання по порту в місті Порт-Аненталь.

Вдень, 19 квітня російські війська поцілили ракетами по Одещині —  поранили людину. Через обстріл було пошкоджено об’єкти припортової інфраструктури в області.

10 квітня російські окупанти "привітали" одеситів з річницею визволення міста від німецьких загарбників, обстрілявши місто. Внаслідок терористичної атаки рашистів на Одеську область загинули четверо мирних мешканців, зокрема дитина. 

Фото: Сили оборони півдня України та облпрокуратура.

Ірина Глухова

Поділитися