15 березня 2024 р. 11:29

Військові на Херсонщині отримали автівки та ударні дрони

Фото: скріншот відео Олександра Прокудіна

(Фото: скріншот відео Олександра Прокудіна)

На Херсонщині морпіхам у День українського добровольця 14 березня передали десяток автомобілів — пікапи, позашляховик та мікроавтобус.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

У дописі посадовець висловив сподівання, що ця підтримка зміцнить бойовий потенціал і допоможе військовим нищити ворога на херсонській землі.


Фото: скріншот відео Олександра Прокудіна

Також очільник ОВА зазначив, що транспорт вже вирушив на виконання бойових завдань.

Він подякував команді Офісу Президента України за цю підтримку, а Захисникам та Захисницям за мужність та оборону наших рубежів.

Також у цей день бійцям херсонської 124-ї бригади територіальної оборони сотню ударних дронів з посиленими додатковими можливостями. 

За словами Прокудіна, "пташок" придбали за два мільйони гривень за допомогою партнерів, – ТОВ "РОСТДОРСТРОЙ", ТОВ "Автомагістраль-Південь", ГО "Важливі дії", а також громадам області.

"Бійці – справжні майстри зі знищення російської армії. Дрони, передані нами раніше, вони конвертували у смерть двох десятків окупантів, знищену ворожу техніку, РЕБи, човни та опорні пункти", - додав посадовець. 

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині відправили чергову партію підтримки для захисників. Так, 28 лютого підрозділам тероборони, нацгвардійцям та прикордонникам були передані системи радіоелектронної боротьби. Ці установки створюють "купол" над позиціями бійців і захищають їх від ворожих безпілотників. системи придбані коштом громади Асканія-Нова за допомогою Херсонської ОВА та Чорнобаївської СВА. На це виділили 440 тис. грн.

Також йшлося про те, що ще сім десятків FPV-дронів передали спецпідрозділам Нацполіції та Нацгвардії, які виконують бойові завдання на Херсонщині. Ці ударні безпілотники мають додаткові "сюрпризи" для ворога. Їх вартість - майже 1,5 млн грн.

Володимир Шкаєв

Поділитися