04 березня 2024 р. 10:28

В поліції показали роботу вибухотехніків на Херсонщині

Фото: скріншот відео Нацполіції

(Фото: скріншот відео Нацполіції)

Касетні боєприпаси, артилерійські снаряди калібру 152 мм, міни, боєприпаси різних модифікацій виявляють у населених пунктах, де проводились активні бойові дії й дислокувалася техніка окупантів на Херсонщині.

Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції України.

У дописі відомства йдеться про те, що на відео – лише частина зібраних боєприпасів, якими російські військові останнім часом атакували цивільне населення Херсонської області, де несуть службу правоохоронці зведеного загону поліції Дніпропетровщини.

"Щодня поліцейські крок за кроком очищують українські землі від небезпечних предметів, роблять важливу роботу заради безпеки мирних жителів Херсонщини, щоб жоден нездетонований снаряд не зашкодив людям", - зазначили у пресслужбі.


Фото: скріншот відео Нацполіції

Раніше повідомлялось про те, що Через російську агресію Херсонська область нині є найбільш замінованою серед усіх деокупованих територій України. До робіт по обстеженню земель та знешкодженню вибухових пристроїв залучаються працівники вибухотехнічної служби поліції Херсонщини та зведеного загону ГУНП в Херсонській області.

З часу звільнення правобережжя та за минулий рік поліцейські-вибухотехніки здійснили понад 8000 виїздів для обстеження територій. Загалом перевірили більше 2500 гектарів земель та понад 10000 різних об’єктів. Обстежили понад 3 км доріг, більше 10 км ліній електропередач, знешкодили 27126 вибухонебезпечних предметів.

Також йшлося про те, що російську ракету, яка не здетонувала, виявили в полі неподалік одного з населених пунктів Бериславського району Херсонщини. Її уламки розкидало полем, а бойова частина залишилася неушкодженою. Завдяки злагодженій роботі вибухотехників поліції Херсонщини та їх колег зі зведеного загону Управління вибухотехнічної служби Національної поліції України ракету успішно знешкодили.

Володимир Шкаєв

Поділитися