25 лютого 2024 р. 18:26

Українська розвідка з'ясувала, чи проситимуть придністровські депутати приєднання до росії

Фотоколаж: Інтент

(Фотоколаж: Інтент)

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що 28 лютого 2024 року депутати невизнаного Придністров'я на своєму з'їзді не планують звертатися до російського диктатора путіна з проханням увійти до складу рф.  

Про це повідомили у пресслужбі ГУР, із посиланням на наявні дані розвідки щодо політичної ситуації в регіоні.

"Поширення інформації про начебто такі наміри несе усі ознаки свідомої дезінформаційної кампанії з метою дестабілізації ситуації в регіоні", - вважають у головному управлінні.

Про можливі наміри депутатів невизнаної "ПМР" звернутися до путіна із проханням приєднати їхню республіку до російської федерації так, як це зробила росія напередодні вторгнення в Україну з "днр" та "лнр" повідомив раніше місцевий опозиціонер і активіст Геннадій Чорба.

Він наполягав, що таке рішення депутати можуть ухвалити на з'їзді 28 лютого, а вже 29 лютого путін нібито звернувся б зі зверненням до федеральних зборів, які потім у прискореному порядку ухвалили б рішення задовольнити прохання. 

Геннадій Чорба стверджував, що команда провести цей з'їзд прийшла з москви.

Тим часом Управління з реінтеграції уряду Молдови повідомило, що за ситуацією уважно стежать і Офіс політики реінтеграції перебуває в постійному контакті з місією ОБСЄ та іншими міжнародними партнерами.

"З наявної у нас інформації немає підстав вважати, що ситуація в регіоні може погіршитися. Переконані, що Тирасполь усвідомлює наслідки, які він несе в собі в разі немислимих кроків", — ідеться у повідомленні.

Президентка Молдови Мая Санду своєю чергою не коментувала можливих провокацій, які готуються на кінець поточного місяця.

Кирило Бойко

Поділитися