03 березня 2024 р. 09:32

Оновлено! У Миколаєві збирають кошти на снайперську гвинтівку

ФОТО:  Andriy Yermolenko

(ФОТО: Andriy Yermolenko)

Волонтери Миколаєва збирають кошти на далекобійну снайперську гвинтівку Ruger 338 калібру, яку назвуть на честь міста.

Про це розповів ініціатор проєкту "Гвардія Помсти" Дмитро Батищев.

Наразі вже зібрано майже 70% від необхідної суми — необхідно ще 40 тисяч гривень.

Неважлива сума донату. Важливий прицип "закинув в монобанку і передав посилання другові". Кожна гривня влучить у ворога. Буквально. Снайперку "Миколаїв" чекають на фронті! Долучайтесь. Ворог сам себе не вб’є! — пише волонтер.

Збір йде на рахунок волонтера Юрія Чорноморця, який передав на фронт вже понад 250 снайперських комплексів. 

На фронт вже передали комплекси "Горлівка", "Ірпінь", "Генічеськ", "Буча", "Гостомель", "Покровськ", "Дніпро", "Запоріжжя", "Київ", "Покровськ-2", "Чернігів", "Маріуполь", "Одеса", "Харків", "Херсон", "Макарів", "Шостка", "Покровськ -3", а також гвинтівка народної помсти за селище Гроза.

Миколаїв стане 18 містом, який долучиться до проєкту.

Нещодавно миколаївці зібрали майже 250 кілограмів пластикових кришок на виготовлення комплектуючих до безпілотників, які передадуть ЗСУ.

Працівники Південноукраїнської атомної електростанції, що на Миколаївщині, передали два тепловізійні квадрокоптери Mavic 3T та сучасне обладнання. Загальна вартість переданої техніки становить понад 1,3 мільйона гривень.

Раніше атомники підтримали Збройні Сили України на понад мільйон гривень у межах ініціативи "Допомога захисникам України". Цю допомогу отримали два військові підрозділи.

Також у Миколаєві збільшили програму фінансування військових на 500 мільйонів гривень. Міський голова Олександр Сєнкевич зазначив, що за необхідності програму можна буде змінювати й ще додавати кошти.

Анна Бальчінос

Поділитися