07 лютого 2024 р. 11:01

Оновлено! У Миколаєві тривають роботи з ліквідації наслідків ворожої атаки

ФОТО: Головне управління ДСНС України у Миколаївській області

(ФОТО: Головне управління ДСНС України у Миколаївській області)

У Миколаєві рятувальники ліквідують наслідки атаки рф. 

Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС України у Миколаївській області.

Сьогодні, 7 лютого, ворог здійснив атаку на Миколаїв, використовуючи безпілотні літальні апарати (БпЛА) та ракети. В результаті атаки приватний житловий сектор зазнав ушкоджень, житлові будинки отримали пошкодження. Також від атаки постраждав інфраструктурний об'єкт, що викликало значну пожежу.

Один чоловік 1953 р. н. постраждав, каретою швидкої допомоги його доставлено до лікарні, надавалась невідкладна допомога, але від отриманих травм він помер, - йдеться у повідомленні.

У Корабельному районі російська ракета перетворила вулицю на руїни, пошкоджену газову трубу, що призводить до горіння газу протягом кількох годин поспіль. Це створює додаткові ризики для довкілля та безпеки місцевого населення.

Над ліквідацією наслідків атаки рф працює понад 40 рятувальників та 6 одиниць техніки від Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Миколаївській області. Також залучено відділення 10 взводу Державного гірничорятувального загону ДСНС України.

(ФОТО: Головне управління ДСНС України у Миколаївській області)

Для надання допомоги постраждалим було організовано розгорнуту наметову станцію. На місцях працюють психологи від ДСНС, загін швидкого реагування Миколаївської обласної організації товариства Червоного Хреста України та аварійні служби міста.

У 14.00 за повідомленням пресслужби Миколаївської обласної державної адміністрації у Миколаєві триває ліквідація наслідків ворожої атаки.

Рятувальники спільно з представниками місцевої влади, волонтерами та екстреними службами усувають наслідки ворожої атаки по Миколаєву БпЛА типу «Shahed-136/131» та ракетою типу Х-22.

Наразі відомо про шістьох постраждалих. Пʼятьом першу допомогу надано на місці, одній людині – амбулаторно.

Внаслідок російського терору три житлові будинки знищено, пошкоджено 71 будинок, два об’єкти інфраструктури, лінію електропередач та газопровід високого тиску.

На місці події продовжують працювати поліцейські, фіксують наслідки ворожої атаки, збирають докази військового злочину росії, опитують громадян, надають психологічну допомогу потерпілим та забезпечують правопорядок.

(ФОТО: Поліція Миколаївської області)

Вчора, протягом доби вогнеборці загасили чотири пожежі та врятували чоловіка. 6 лютого о 01:21 Службу порятунку сповістили про пожежу на підприємстві у м. Нова Одеса Новоодеської територіальної громади Миколаївського району. 

5 лютого о 20:56 на спецлінію 101 надійшло повідомлення про займання у квартирі на другому поверсі двоповерхового житлового будинку по вул. Чкалова м. Миколаєва. Під час розвідки рятувальники 3-ї державної пожежно-рятувальної частини у щільно задимленому приміщенні виявили чоловіка 1959 р. н. з ознаками отруєння продуктами горіння. Постраждалого вивели на свіже повітря та передали медикам. 

Раніше рятувальники ліквідували пожежу сміття у підвальному приміщенні двоповерхового житлового будинку на вул. 3 Слобідській, площа якої становила 10 кв. м. З щільно задимленого приміщення евакуювали чоловіка 1975 р.н., який відмовився від госпіталізації. Пожежі спричинило небезпечне поводження з вогнем.

Анна Бальчінос

Поділитися