01 березня 2024 р. 16:43

У Херсоні відкрили ще один пам'ятний знак на честь загиблих захисників міста

Фото: Роман Мрочко / Telegram

(Фото: Роман Мрочко / Telegram)

Херсонський ліцей Херсонської обласної ради з 1 березня 2022 року не тільки навчальний заклад, а і місце розстрілу бійців 1-ї роти 194-го окремого батальйону 124-ї окремої бригади ТРО російськими військами, які окупували місто.

Про це повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.

У дописі посадовця йдеться про те, що 1 березня тут відкрили пам'ятний знак, створення якого ініціювала Корабельна районна у місті Херсоні рада.


Фото: Роман Мрочко / Telegram

Першими поклали квіти до знаку рідні загиблих. На постаменті п'ять імен: Олександр Савельєв, Сергій Данчук, Віталій Грозинський, Микола Сливкін, Іван Данченко. Місця, де були знайдені їх тіла, позначили рушниками.

Зазначається, що маючи на всіх 50 патронів та дехто вперше тримаючи в руках автомат, ці воїни знали, що прийняли останній у своєму житті бій, але не зреклися своєї країни.

Раніше повідомлялось про те, що 1 березня, у день початку тимчасової окупації російськими військами, у Херсоні у Бузковому сквері поклали квіти до місця, де загинули жителі міста, які намагалися з усіх сил цьому завадити. Роботи з облаштування Меморіального комплексу "Бузковий гай" пам'яті захисників Херсона тривають, але і зараз сюди ходить багато людей. Місце цинічного розстрілу російськими окупантами беззбройних відчайдухів, які просто хотіли жити на своїй українській землі, стало пам'ятним для усіх жителів Херсона і його гостей.

Також йшлося про те, що у 2023 році до річниці херсонської трагедії у Бузковому сквері Херсона встановили пам'ятний знак. 1 березня 2022 року чотири десятки бійців територіальної оборони Херсону з автоматами та коктейлями Молотова вийшли в Бузковому сквері на захист міста від російських окупантів.

Володимир Шкаєв

Поділитися