03 лютого 2024 р. 09:17

Ракети та дрони росіян пошкодили в Одесі 242 будинки

Фото: Одеська мерія

(Фото: Одеська мерія)

Атаки Одеси, до яких вдавалася російська армія з початку повномасштабного вторгнення, пошкодили в місті 242 житлових будинки та 694 квартири. 

Про це повідомив директор Департаменту комунального господарства Одеської міської ради Леонід Гребенюк

Він зазначив, що лише у січні 2024 року росіяни тричі влучали по цивільній житловій інфраструктурі міста. Так лише після ракетно-дронової атаки 24 січня комунальники та правоохоронці зафіксували пошкодження 237 вікон у 168 квартирах 16 будинків. 

Ввечері, 24 січня, російська армія двома хвилями атакувала Одещину, основний удар був зосереджений на Одесу.

11 ворожих БпЛА й вдалося збити: десять на Одещині, один на Миколаївщині. 

Проте збиті дрони інерційною траєкторією долітали до житлових кварталів. Один із них, потрапивши до частково заселеної новобудови в Хаджибейському районі, викликав пожежу. Пошкоджено кілька квартир, одна людина отримала опіки, вона у лікарні.

Ще один уражений дрон у падінні пробив дах двоповерхової житлової будівлі у Приморському районі. У цьому ж житловому кварталі впав ще один БпЛА, поряд із пошкодженим під час попередньої атаки багатоквартирним будинком. Вибухова хвиля завдала багато пошкоджень склінню навколишніх будинків, вщент вигорів запаркований у дворі автомобіль, ще дещо побиті. Чотири мешканці міста зазнали поранень.

Також, за даними військових, ворог влучив у складське приміщення меблевого комбінату у промисловому районі Одеси. Спалахнула потужна пожежа через велику кількість легкозаймистих речовин. Чоловіка, що поряд проїжджав велосипедом, ударною хвилею скинуло на землю, він отримав поранення уламками предметів, що розліталися від вибуху.

У Повітряних силах тоді проінформували, в ніч на 25 січня 2024 року противник завдав удару чотирнадцятьма ударними БпЛА типу "Shahed-136/131" з району Приморсько-Ахтарськ – рф та мис Чауда – Крим. 

Кирило Бойко

Поділитися