22 березня 2024 р. 13:28

Представник ГУР розповів про нову кримську ціль для ЗСУ

Андрій Юсов. Фото: gur.gov.ua

(Андрій Юсов. Фото: gur.gov.ua)

Залізниця, яку російські окупанти будують на тимчасово захопленій території півдня України до Криму, є важливою ціллю для українських військових.

Про це 21 березня в ефірі національного телемарафону повідомив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

Він зазначив, що для українських військових залізниця до Криму через тимчасово окуповані частині України, як і Кримський міст, хоч він й не працює в повному обсязі, – "значима ціль".

"Це серйозний виклик, серйозна загроза. Відповідно, для українських сил безпеки і оборони – це значима ціль. Є плани, вони не завжди відповідають дійсності. У російському випадку, звичайно, так само", – наголосив представник ГУР МОУ.

За його словами, окупанти і далі використовують залізницю як основний елемент логістики для постачання своїх сил у війні проти України.

"Оскільки Кримський міст не працює в повному обсязі, росіяни намагаються посилити залізничне сполучення", - зазначив Юсов.

Він додав, що зараз відбувається "протидія цим планам".

На запитання, чи вдасться росії закінчити будівництво залізниці до Криму, представник ГУР відповів, що якщо росії це все ж таки вдасться, то ще питання, "як довго і як ефективно вона зможе працювати".

Раніше повідомлялось про те, що за словами джерел видання Sunday Times, командувач британської армії Тоні Радакін переконаний, що саме в ударах по Криму та флоту росії лежить ключ до успіху України у 2024 році і що атаки по Криму та знищення російських військових кораблів, зокрема підводних човнів, потрапляють у саме серце "російської ментальності".

Також йшлося про те, що 10 березня 2024 року в ефірі національного телемарафону відбулась прем'єра документального фільму "Війна за море: від Дніпра до Криму". Значення здійснених підрозділами воєнної розвідки бойових місій, зокрема у Чорному морі та на території тимчасово окупованого Криму, у фільмі пояснив начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов.

Володимир Шкаєв

Поділитися