23 квітня 2024 р. 09:29

Окупанти в Криму під час святкування провели масову облаву з метою мобілізації

Фото ілюстративне: Детектор медіа

(Фото ілюстративне: Детектор медіа)

Щонайменше 776 солдатів російської армії було поховано у Криму.

Про це повідомили в пресслужбі представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.

У дописі відомства  йдеться про те, що 581 із відомих похованих, ймовірно, були громадянами України. Також зазначається, що кількість поховань може бути більшою, оскільки значна частина відбувається без висвітлення.

У відомстві додали, що підтверджено взяття в полон щонайменше 42 військовослужбовців рф з окупованого Криму, більшість з яких, ймовірно, є громадянами України.

Також, за інформацією пресслужби, активісти руху "Атеш" повідомляють, що під час святкування Ораза-байрам окупанти здійснили "масову облаву" з метою мобілізації в Сімферопольському районі. Раніше представники окупаційної адміністрації заявили, що планують збільшити чисельність армії рф на 300 тисяч осіб. Проте, мобілізаційні заходи продовжують проводити у примусовий спосіб та із порушенням норм міжнародного права.

Раніше повідомлялось про те, що окупанти від початку року провели у тимчасово окупованому Криму щонайменше 28 військових навчань. Ці дані надані за перший квартал 2024 року.

При цьому Інтернет-ресурс державного проєкту України "Хочу жить", створений для прийому звернень військовослужбовців рф щодо здачі в полон, відвідало до півтора мільйона користувачів з окупованого Криму. Переважно відвідували жителі Євпаторії, Сімферополя та Севастополя.

Також на лінії бойового зіткнення у війні проти України за березень цього року було вбито щонайменше 30 кримчан. Кожен шостий з них брав участь у бойових діях не добровільно, а в результаті мобілізації, яку проводили російські військові на окупованій території Криму.

Також голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розповів про можливу нову хвилю мобілізації кримчан до російської армії. Зокрема, мобілізувати загарбники можуть кримських татар.

Володимир Шкаєв

Поділитися