18 квітня 2024 р. 15:28

Окупаційна влада Криму продала пансіонат, пов'язаний з Коломойським за понад 800 мільйонів рублів

Пансіонат "Лазурний берег". Фото: соцмережі

(Пансіонат "Лазурний берег". Фото: соцмережі)

Влада РФ продала на аукціоні "націоналізований" пансіонат "Лазурний берег" під Алуштою, який пов'язували з українським бізнесменом Ігорем Коломойським.

Про це повідомляють російські пропагандистки ЗМІ.

Новим власником пансіонату стало АТ "Супутник менеджмент", яке придбало крадений пансіонат за 881 мільйон російських рублів. В описі лота мовиться, що в Алушті продається "група інвентарних об'єктів із земельною ділянкою".

За даними пропагандистських ЗМІ, комплекс раніше належав українському бізнесменові Ігорю Коломойському та був "націоналізований" ще у 2014 році.

Наприкінці грудня минулого року очільник російського парламенту Криму Володимир Константинов заявив про "націоналізацію" 2600 об'єктів рухомого та нерухомого майна громадян України у Криму.

Наприкінці листопада 2023 року російська влада Криму виставила на аукціон "націоналізований" відпочинковий центр "Європа" в Партеніті, який, ймовірно, належить структурам українського бізнесмена Ігоря Коломойського.

Російський глава Криму Сергєй Аксенов заявляв, що у Криму грошима від продажу "майна українських бізнесменів" мають намір профінансувати війну росії проти України.

Постпред президента України в АР Крим Таміла Ташева заявляла, що Україна не має наміру визнавати акти, які порушують права людини чи держави. До них належать рішення щодо "націоналізації" або конфіскації майна, встановлення спадщини.

Генеральний секретар Ради Європи також закликала притягнути росію до відповідальності за анексію Криму. Марія Пейчинович-Буріч заявила, що анексія росією Криму стала "кінцем певної ери", який перетворився на агресивну війну проти України.

За її словами, притягнення росії до відповідальності є ключовим елементом забезпечення стабільності.

До того ж постійна Представниця Таміла Ташева провела зустріч із конгресменами Сполучених Штатів Америки, які перебували з візитом в Україні. До складу делегації увійшли члени як Демократичної, так і Республіканської партій.

Щодо Ігоря Коломойського, то раніше детективи Бюро економічної безпеки України (БЕБ) повідомили йому про підозру у вчиненні трьох злочинів.

Відомо, що детективи Бюро економічної безпеки спільно зі Службою безпеки України оголосили про підозру фактичному власнику великої фінансово-промислової групи Коломойському у вчиненні злочинів, передбачених ст. 190 та 209 Кримінального кодексу України. 

Також відомо про те, що 7 вересня 2023 року детективи НАБУ за погодження керівника САП повідомили колишньому кінцевому бенефіціарному власнику ПАТ КБ "ПриватБанк" Ігорю Коломойському та п’ятьом членам організованої ним групи про підозру у заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд грн. 

Відомо також про те, що суд обрав Ігорю Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на термін 2 місяці.

Олеся Ланцман

Поділитися