18 січня 2024 р. 14:45

Оновлено! Нові подробиці дронової атаки на Одесу

Фото: Одеська міська рада

(Фото: Одеська міська рада)

Станом на ранок 18 січня відомо, що внаслідок вчорашньої атаки росіян по Одесі пошкоджено 11 будинків та 134 квартири.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської міської ради.

За інформацією відомства, заміні та ремонту підлягає 211 вікон у квартирах містян та 29 вікон у під'їздах. Пошкоджено 99 балконних блоків, сім вхідних дверей та чотири міжкімнатні. 

Крім того, в одеській мерії повідомили, що вже відновили опалення у будинках, які залишилися без тепла через обстріли.

Там заявили, що теплопостачання вже надходить в домівки, за винятком, будинку на вул. Армійська 8/4, який зазнав найбільших ушкоджень.

Оновлено: в Одесі  кількість постраждалих унаслідок вчорашньої атаки на місто збільшилася з трьох до п’яти.

Як повідомили у міській раді, вночі до лікарні доставлено ще двох пацієнтів. В одного осколкове поранення, в інших трьох — посттравматичний синдром. Ще одна жінка відмовилася від госпіталізації.

(Постраждалі під час дронової атаки 17 січня/ Фото: Одеська мерія)

Нагадаємо, що вчора бюджетна комісія виділила додаткові п’ять млн гривень для ремонту будинків на проспекті Шевченка, які постраждали через атаку росіян. Під час сесії депутати схвалили цю поправку. Також депутати підтримали виділення загалом понад 82 мільйони гривень на ліквідацію наслідків повітряних атак ворога. 

Як повідомлялось раніше, керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заперечила інформацію про використання рф нових реактивних дронів під час нічної атаки по Одесі, 17 січня.

За словами  Гуменюк,  росіяни постійно намагаються знайти нові технології, способи та тактику для того, щоб обійти системи української протиповітряної оборони й завдати максимальної шкоди. Вона зауважила, що наразі не було зафіксовано жодного випадку експлуатації реактивних дронів. Тож така інформація, за словами Гуменюк, не відповідає дійсності.

В ніч проти 17 січня Одеса стала основною мішенню росіян під час атаки "Шахедами".  11 дронів збили саме на підльоті до узбережжя Одеси, проте уламками кількох збитих дронів та вибуховою хвилею пошкоджено багатоквартирні будинки, крамниці, приватні автівки, тощо.  Двох людей було шпиталізовано, одному надана медична допомога на місці. Обійшлося без жертв.

Ірина Глухова

Поділитися