19 квітня 2024 р. 07:43

Оновлено! Наталя Гуменюк перестала бути речником Сил оборони Півдня

Наталя Гуменюк. Фото: Медіацентр Україна

(Наталя Гуменюк. Фото: Медіацентр Україна)

Генеральним штабом Збройних Сил України проведено ротаційні заходи щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня.

Про це повідомили на офіційній сторінці Генштабу ЗСУ в Facebook.

У дописі йдеться про те, що зокрема, прийнято рішення щодо завершення відрядження та виключення із сил та засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк з 19.04.2024.

Наразі триває відбір відповідного фахівця, який чи яка вже невдовзі стане "голосом" Сил оборони Півдня.

Центр стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня працюватиме у штатному режимі, організовуючи співпрацю із представниками медіа, які мають відповідну акредитацію ЗСУ.

Раніше повідомлялось про те, що журналісти та громадські діячі з об'єднання "Медіарух" звернулись до командування збройних сил, керівництва Міністерства оборони, та начальнику Генерального штабу з вимогою усунути Наталю Гуменюк з керівництва комунікаційним напрямком оперативного командування "Південь". Представники ЗМІ наполягали, що вона обмежує роботу журналістів.

"Воєнні злочини росії журналістам вдавалось фіксувати, здебільшого обходячи обмеження, встановлені в зоні підпорядкування пані Гуменюк, а не за її сприяння. Найбільш кричущим випадком була заборона заїзду на Херсонщину в підтоплені міста і села в день підриву Каховської ГЕС — тоді світові ЗМІ заполонили посилання на свідчення російських "воєнкорів", адже від нас інформація була майже відсутня. Пізніше пані Гуменюк забороняла фіксувати страждання українців у частині сіл, де через підрив ГЕС зникла вода, та знімати дно водосховища, яке висохло", - йдеться в заяві медійників.

Оновлено: 13:30

Наталія Гуменюк досі не відповіла на прохання редакції Інтента про коментар з приводу усунення з посади речника, аде на своїй сторінці у Facebook виложила мотивуючу картинку з дописом "А сонце все одно сильніше хмар...".

Оновлено: 19:15

Наприкінці дня вдалося зв'язатися з Наталією Гуменюк. 

"Я людина військова. Виконую накази та покладені обов'язки за компетенцією. Станом на сьогодні моє відрядження до оперативного угруповання військ "Таврія" завершено в рамках ротації", - прокоментувала вона Інтенту усунення її з посади речника Сил оборони Півдня.

Володимир Шкаєв

Поділитися