22 січня 2024 р. 08:20

Над Херсонщиною збили два російських ударних дрони

Наслідки обстрілу. Фото: поліція Херсонської області

(Наслідки обстрілу. Фото: поліція Херсонської області)

За минулу добу 21 січня військові російської окупаційної армії здійснили 84 обстріли правобережної території Херсонщини, випустивши 453 снаряди з мінометів, артилерії, РСЗВ, танків, а також застосувавши БпЛА та авіацію. Підрозділами протиповітряної оборони в небі над Херсонщиною знищено два БпЛА типу "Shahed-131/136".

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За інформацією посадовця, по обласному центру – місту Херсон – окупанти випустили 25 снарядів.

Взагалі, за минулу добу сім разів російські війська обстріляли населені пункти Херсонської міської територіальної громади та використали для цього 39 снарядів. Ураження зафіксовані в Херсоні, Антонівці та Інженерному.


Наслідки обстрілу. Фото: поліція Херсонської області

Під час обстрілів регіону російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; навчальний заклад та територію заводу у Херсоні.

Підрозділами протиповітряної оборони в небі над Херсонщиною знищено два БпЛА типу "Shahed-131/136".

Жертв та постраждалих серед цивільного населення немає.

Раніше повідомлялось про те, що за добу 18 січня військові російської окупаційної армії здійснили 67 обстрілів правобережної території Херсонщини, випустивши 413 снарядів з мінометів, артилерії, РСЗВ, танків та БпЛА. Через російську агресію у цей день на Херсонщині три цивільні людини дістали поранення.

Йшлося також про те, що 16 січня по правобережжю Херсонської області російська армія здійснила 75 обстрілів та випустила по житлових кварталах 351 снаряд із реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків та БпЛА. У цей день внаслідок російської агресії постраждали троє цивільних жителів.

Також упродовж доби 15 січня російські окупанти здійснили 99 обстрілів та випустили 581 снаряд по населених пунктах Бериславського та Херсонського районів з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків, БпЛА; скинули щонайменше 13 керованих авіаційних бомб.

Володимир Шкаєв

Поділитися