12 січня 2024 р. 19:29

На окупованій частині Херсонщини високовольтні лінії досі залишаються знеструмленими

Фото: Центр національного спротиву

(Фото: Центр національного спротиву)

Через негоду більшість високовольтних ліній на тимчасово окупованій Херсонщині лишаються знеструмлені.

Про це повідомили в пресслужбі Центру національного спротиву.

У дописі пресслужби йдеться про те, що через дефіцит працівників енергетичної галузі, більшість з яких залишила регіон через окупацію, гауляйтери не справляються з негодою та її наслідків в енергетичній галузі.

У Центрі національного спротиву зауважили, що наприкінці 2023 року росіяни приєднали до своєї мережі захоплені українські вітрові електростанції. Проте навіть грабіж не допомагає окупантам налагодити життя регіону на рівні лютого 2022 року, адже обслуговувати захоплене нікому.

У пресслужбі нагадали, що згідно з міжнародним правом саме на окупанта полягає функція забезпечення життєдіяльності захопленого регіону, але росіяни не здатні підтримувати життя.

Раніше повідомлялось про те, що через дефіцит фахівців енергетичної галузі на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей окупанти не можуть подолати наслідки негоди. Аномальний мороз на тимчасово окупованих територіях півдня призвів до відключення в електричних мережах 150 кВ. При цьому в окупантів не вистачає фахівців для усунення проблеми.

Також, за наявною в Центра національного спротиву інформацією, на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) півдня та сходу України спостерігаються наступні проблемні аспекти соціально-економічної ситуації в регіонах, а саме: відсутність теплопостачання, є ряд проблем з перебоями електропостачання, що часто призводить до знеструмлення більшої частини ТОТ. Також є проблемні питання в межах виплат заробітних плат працівникам російської окупаційної армії.

Володимир Шкаєв

Поділитися