27 лютого 2024 р. 21:52

На Миколаївщині знешкодили бойові частини шахеду та ракети

Фото: Нацполіція у Миколаївській області

(Фото: Нацполіція у Миколаївській області)

Поблизу сіл на території Миколаївської області виявили уламки збитого ворожого БпЛА та ракети Х-59 з бойовими частими. Вони становили велику загрозу.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції у  Миколаївській області.

В поліціях уточнили, що внаслідок падіння детонація бойових частин не відбулась, однак все ще становили небезпеку для громадян.

Фахівці вибухотехнічної служби обережно від’єднали бойові частини від залишків та за допомогою методу контрольованого вибуху з дотриманням усіх заходів безпеки знищили виявлене на відстані від населених пунктів.

Правоохоронці вкотре закликали жителів Миколаївської області бути обережними при виявленні невідомих предметів, не торкатися, не переносити та не намагатися самостійно розбирати їх.

"В разі виявлення вибухонебезпечних предметів – негайно повідомляйте на лінію 102", – йдеться у повідомленні.

Сапери Держспецтрансслужби щоденно сантиметр за сантиметром обстежують українські території, знаходять, знешкоджують вороже залізо та наближають перемогу. Зокрема,  на Миколаївщині протягом трьох місяців роботи з розмінування обстежено 350 гектарів територій. Розміновано 250 гектарів сільськогосподарських земель. Знищено близько 1500 вибухонебезпечних предметів.

На початку лютого миколаївські вибухотехніки поліції нейтралізували російські безпілотники, які були збиті під час ворожих обстрілів області. Російські бойові безпілотники "Герань-2", які атакували цивільне населення, перевозили приблизно 45 кг вибухового матеріалу.

За рік на Миколаївщині вибухотехніки поліції вилучили майже 5 тисяч боєприпасів та близько 380 кг вибухівки.

Фото: пресслужба ГУНП у Миколаївській області.

Ірина Глухова

Поділитися