17 січня 2024 р. 09:31

На Миколаївщині збили ударний дрон окупантів

Фото ілюстративне: ОК "Південь"

(Фото ілюстративне: ОК "Південь")

У ніч на 17 січня силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині було знищено один БпЛА типу "Shahed 131/136".

Про це повідомив начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

За інформацією Повітряних Сил ЗС України, у ніч на 17 січня 2024 року окупанти завдали удару 20-ма ударними БпЛА типу "Shahed-136/131" з району Приморсько-Ахтарська. Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з ППО Сил оборони  знищено 19 "шахедів". До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи. Протиповітряна оборона працювала у межах Запорізької, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської, областей.

Очільник ОВА також додав, що у Миколаївському районі регіону вчора, 16 січня, о 10:54 російські артилерійські обстріли фіксувалися по акваторії Очаківської громади. Посадовець зазначив, що постраждалих під час цих обстрілів немає.

Раніше повідомлялось про те, що 15 січня внаслідок ворожих артилерійських обстрілів по с. Дніпровське Куцурубської громади пошкоджено житловий будинок. З-під завалів будівлі деблоковано троє людей - жінку та двох дітей. Одну дівчинку госпіталізовано, іншим медична допомога надається амбулаторно. Стан постраждалих задовільний.

12 січня ворожі артилерійські обстріли фіксувалися по с. Дмитрівка Куцурубської громади. Внаслідок чого пошкоджено житлові будинки та лінії електромережі. Енергопостачання в населених пунктах відновлено. Також, 11 та 12 січня російська окупаційна армія обстріляла місто Очаків та Очаківську громаду. 10 січня ворог завдавав артилерійські обстріли по населеному пункту Куцурубської громади. 

Також у ніч на 8 січня силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено один БпЛА типу "Shahed 131/136".

Крім того, увечері 2 січня, о 18:11, відбувся ракетний обстріл Снігурівської громади. Попередньо - поза межами населених пунктів. Зазначається, що постраждалих під час обстрілу немає.

Володимир Шкаєв

Поділитися