21 січня 2024 р. 12:59

Комунальники закрили плівкою 212 вікон в будинках, постраждалих від останньої атаки на Одесу

Фото: Одеська мерія

(Фото: Одеська мерія)

Комунальники закрили плівкою 212 вікон в 135 квартирах, пошкоджених під час останньої атаки на Одесу, та 29 віконних отворів в парадних ОСБ-листами. 

Про це повідомили у пресслужбі мерії. 

"Враховуючи зимовий період, першочерговим завданням для комунальників стало закриття віконних та дверних отворів для збереження тепла в будинках. Мешканці цих квартир отримають компенсацію з міського бюджету на встановлення вікон", - наголосили в муніципалітеті.

Крім того, компанії, що обслуговують будинки відремонтували покрівлю на одному з них.  Наразі тривають роботи з відновлення покрівлі ще на двох будинках.

Також комунальні служби завершили роботи з прибирання прилеглих територій та в будинках, пошкоджених під час останньої атаки на Одесу вночі 17 січня.

Тоді ворог випустив по Україні 20 безпілотних летальних апаратів типу Shahed-131/136, з яких протиповітряна оборона збила 19 - 11 з яких саме на підльоті до узбережжя Одеси.

Дрони-камікадзе заходили на критично низькій висоті з акваторії Чорного моря. 

Переважна більшість збитих дронів впали в море,  але уламки кількох та вибухова хвиля, пошкодили багатоквартирні будинки, крамниці, приватні автівки містян в Приморському районі Одеси.

Того ж дня Одеська міська рада виділила 5 мільйонів на ремонт будинків, постраждалих від нічної атаки міста.

Також депутати 17 січня підтримали виділення загалом понад 82 мільйони гривень на ліквідацію наслідків повітряних атак ворога, які відбулися раніше. 

Зміни вносяться у програму розвитку житлового господарства міста Одеси на 2022 – 2026 роки. 

Зокрема  52 мільйони 254 тисячі гривень на відновлення житлових будинків на Військовому узвозі, вулицях Висоцького, Канатній, 1, Аполлона Скальковського, 8, Академіка Заболотного, 54 та Середній, 24.

Ще 30 мільйонів передбачають виділити на ліквідацію наслідків російських атак щодо трьох будинків на вулиці Пішеніна, Середній, 24, Картамишевській, Тираспольському шосе.  

Кирило Бойко

Поділитися