24 січня 2024 р. 21:31

Херсонські вогнеборці опинилися під обстрілами окупантів

Наслідки обстрілу. Фото: ДСНС України в Херсонській області

(Наслідки обстрілу. Фото: ДСНС України в Херсонській області)

На Херсонщині 23 січня вдень після чергового обстрілу м.Берислав виникла пожежа в багатоквартирному будинку.

Як повідомили в пресслужбі ДСНС України в Херсонський області, на місце події прибули бериславські рятувальники та почали гасити пожежу. Під час роботи пожежно-рятувального підрозділу ворог здійснив скид вибухового пристрою з БПЛА.

Через вибух одного рятувальника було травмовано, зараз він знаходиться в лікувальному закладі. Також на місці прильоту було пошкоджено пожежний автомобіль.


Наслідки обстрілу. Фото: ДСНС України в Херсонській області

У цей день окупанти прицільно били по рятувальникам. За день було проведено три атаки по співробітникам ДСНС. Один вогнеборець постраждав. Крім вже згаданого випадку зранку внаслідок ракетного удару було пошкоджено будівлю однієї із пожежних частин Харкова. Постраждалих немає. Також у Нікополі безпілотник влучив на територію пожежної частини. Загорілося службове авто, у приміщенні пошкоджено вікна. Всі співробітники частини живі.

Херсон також знову був під російським обстрілом. В одному з мікрорайонів міста після ворожої атаки спалахнув житловий будинок. Навіть під час роботи рятувальників обстріли не вщухали. Не дивлячись на всі складнощі пожежу вдалось ліквідувати.


Наслідки обстрілу. Фото: ДСНС України в Херсонській області

Також вчора в одному з сел Бериславського району через російську атаку було зруйновано житловий будинок, під завалами опинились двоє людей. На місце події було направлено місцеву пожежну охорону с.Милове та чергове відділення 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Одразу з-під завалів вдалось дістати жінку, її передали медичним працівникам. Вже в кареті швидкої жінка померла. Пізніше під завалами було виявлено тіло загиблого чоловіка. До пошукових робіт залучалось дві одиниці техніки та дев’ять рятувальників.

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині 21 січня на пульт зв'язку 1-го державного пожежно-рятувального посту надійшло повідомлення про виникнення пожежі в нежитловій покинутій будівлі. Ще дві пожежі виникли через коротке замикання. Також пожежі на вихідних виникали через російські обстріли.

Також йшлося про те, що через російські обстріли у регіоні виникло чотири пожежі, три з яких ліквідували Білозерські рятувальники. Горів житловий будинок, господарчі споруди та квартира. Ще одна пожежа виникла в Бериславському районі. Горів автомобіль та скирта соломи. Вогнеборці також ліквідували пожежу.

Володимир Шкаєв

Поділитися