17 січня 2024 р. 21:25

Гуменюк після обстрілу Одеси прокоментувала інформацію про нові "реактивні дрони"

Фото: Колаж Інтент

(Фото: Колаж Інтент)

Керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заперечила інформацію про використання рф нових реактивних дронів під час нічної атаки по Одесі, 17 січня.

Про це вона повідомила виданню Новини.LIVE.

За словами  Гуменюк,  росіяни постійно намагаються знайти нові технології, способи та тактику для того, щоб обійти системи української протиповітряної оборони й завдати максимальної шкоди. Вона зауважила, що наразі не було зафіксовано жодного випадку експлуатації реактивних дронів. Тож така інформація, за словами Гуменюк, не відповідає дійсності.

"На сьогодні радикальних змін у модифікації дронів ми не фіксуємо", - сказала пресофіцерка.

В ніч проти 17 січня Одеса стала основною мішенню росіян під час атаки дронами. Безпілотники заходили на місто з акваторії Чорного моря. Загалом ворог випустив по Україні 20 безпілотних летальних апаратів типу Shahed-131/136, з яких протиповітряна оборона збила 19.  11 дронів збили саме на підльоті до узбережжя Одеси, проте уламками кількох збитих дронів та вибуховою хвилею пошкоджено багатоквартирні будинки, крамниці, приватні автівки містян в Приморському районі Одеси.

Зайнялася газова труба у п'ятиповерховому будинку на трьох поверхах горіли квартири. Також пошкоджені припарковані поряд автівки. Двох людей було шпиталізовано, одному надана медична допомога на місці. Обійшлося без жертв.

 Директорка комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси" Ганна Позднякова повідомила про те, що нічна атака спричинила відімкнення від теплопостачання 60 будинків в центрі міста. За її словами, уламки збитих дронів пошкодили мережі теплопостачання, а також прямим влучанням решток дрона пошкоджена теплова станція.  

 

Ірина Глухова

Поділитися