05 березня 2024 р. 09:58

Гучно у Криму: знищено ще один російський корабль

Корабель "Сергій Котов". Фото ілюстративне: росЗМІ

(Корабель "Сергій Котов". Фото ілюстративне: росЗМІ)

У Криму знищено російський корабель "сєрґєй котов".

Про це повідомили в ГУР МО України.

У дописі відомства йдеться про те, що у ніч з 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" атакував патрульний корабель чорноморського флоту рф "cєрґєй котов".

Зазначається, що місія відбулась у співпраці з Військово-Морськими Силами ЗСУ та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України. 

"Внаслідок удару морськими дронами "Magura V5" російський корабель проекту 22160 "сєрґєй котов" зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів. Вогневе ураження "котова" відбулось у територіальних водах України, неподалік Керченської протоки", - розповіли у ГУР. 

У пресслужбі додали, що вартість потопленого корабля становить близько 65 мільйонів доларів.

Доля екіпажу судна поки невідома, але він мав складати близько 80 осіб.

Патрульний корабель "сєрґєй котов" урочисто спустили на воду на початку 2021 року.

"Я впевнений, що доля корабля складеться і буде вдалою. Вона не може бути іншою", — говорив під час церемонії заступник головного комітету вмф росії олександр вітко.

Корабель був названий на честь контрадмірала ВМФ СССР Сергія Котова, який помер у 1999 році у Феодосії. Біля Феодосії був потоплений й корабель, названий на його честь.

Відомо, що через атаку на корабель протягом всієї ночі був перекритий рух Керченським мостом. Наразі рух автотранспорту поновлено. Залізниця поки стоїть.

Раніше повідомлялось про те, що для загарбників у тимчасово окупованому рф Криму готуються сюрпризи.

"Ми, безумовно, календар і бальну книгу розписувати для ворога не будемо зараз у прямому ефірі, але заходи будуть активні та відчутні. Вони матимуть комбінований характер, тобто йдеться не лише про один інструмент: окремо морські дрони чи окремо БПЛА. Це буде завжди такий комплексний сюрприз для окупантів", - повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Також йшлося про те, що лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв звернувся до кримчан із закликом триматися подалі від російських окупантів та їх поплічників. Він зазначив, що цього року очікується визволення Криму з-під російської окупації. 

Володимир Шкаєв

Поділитися