27 лютого 2024 р. 20:23

Дев'ять суддів із Криму отримали вироки

Фото ілюстративне: nv. ua

(Фото ілюстративне: nv. ua)

За зраду державі вироки отримали дев'ять окупаційних суддів із Криму.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури АР Крим та міста Севастополя.

У дописі відомства йдеться про те, що за публічного обвинувачення прокуратури автономії вироки отримали дев’ять окупаційних суддів, які зрадили Україну. Таким чином, одна із "служителів Феміди" отримала 15 років позбавлення волі, четверо – 13 та інші четверо – 12 років. Усіх їх визнано у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). 

Прокурори довели, що після окупації півострова «судді» зрадили присязі на вірність народу України та перейшли працювати до окупаційних судів. Йдеться про:  Верховний суд Республіки Крим; Севастопольський та Євпаторійський міські суди Республіки Крим; Залізничний районний суд міста Сімферополя; Нижньогірський районний суд Республіки Крим; Господарський суд міста Севастополя; Арбітражний суд Республіки Крим, - зазначили у пресслужбі.

Також у повідомленні додали, що своїми діями та рішеннями вони сприяли становленню та зміцненню окупаційної судової влади на півострові, а також надавали допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Спеціальні досудові розслідування здійснювались ТУ ДБР, розташованим у місті Мелітополі.

Раніше повідомлялось про те, що про підозру у колабораційній діяльності повідомлено 14 підприємцям із Криму. діяльність підозрюваних спрямована на забезпечення функціонування окупаційних органів влади в Криму. Зокрема, троє із підозрюваних займаються будівельним бізнесом й забезпечували житлом працівників окупаційного слідчого комітету та прокуратури Республіки Крим. Інші співпрацювали також з окупаційними кримськими установами, у тому числі з МВС та МНС РК, а також з управлінням федеральної служби виконання покарань по Республіці Крим та м. Севастополі тощо.

Також 22 лютого 2024 року на розвантаженні в Тартусі було помічено два балкери: "Матрос Кішка" та "Михаїл Ненашев".

Володимир Шкаєв

Поділитися