20 січня 2024 р. 10:32

Армія рф атакувала Миколаївщину з артилерії та дронами

Фото: Сили оборони півдня України

(Фото: Сили оборони півдня України)

Протягом доби російські загарбники обстріляли Куцурубську та Очаківську громади. Крім того, в ніч проти 20 січня сили та засоби ППО збили над Миколаївщиною один ударний безпілотник.
 
     Про це повідомили у Миколаївській обласній військовій адміністрації.

Там розповіли, що  19 січня, о 08:22, 20:51 та вночі, 20 січня, о 00:25, 01:54, 03:02, 03:51, 04:50 ворог завдавав артилерійських обстрілів по населених пунктах Куцурубської громади. Постраждалих та загиблих немає.

Крім того, протягом дня, 19 січня, о 10:55, 11:55, 23:46 та вночі, 20 січня, о 01:48, 03:50 росіяни здійснили артилерійські обстріли по прибережній території та акваторії м. Очаків Очаківської громади. Постраждалих немає.

"Учора вдень, о 15:31, ще один ворожий обстріл зафіксовано по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає", - йдеться у дописі.

Як повідомили Сили оборони півдня, під час чергової нічної дронової атаки ворог спрямував в їхній зоні відповідальності ударні безпілотники типу "Shahed-131/136" із південно-східного узбережжя Азовського моря на північний захід України.

 "Нашими підрозділами протиповітряної оборони знищено два таких дрони-камікадзе в небі над Одещиною та над Миколаївщиною.  Люди не постраждали. Влучань не допущено", - йдеться у повідомленні.

У Повітряних силах додали, що  вночі росіяни гатили по Україні сімома безпілотниками. Мобільні вогневі групи Сил оборони України знищили чотири ворожі БпЛА, решта три – не досягли своїх цілей.

(Фото: Повітряні сили України)

Нагадаємо, у Южноукраїнську, що на Миколаївщині, планують встановити 20 гранітних пам’ятників на Алеях слави та кладовищах, де поховані українські військові, які віддали своє життя за незалежність України. На кожному надгробку буде зображено портрет, ім’я та нагороди героя.

Також ми писали, у Миколаївській області відкрили новий міст. Він був зруйнований внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції.

Ірина Глухова

Поділитися