14 вересня 2023 р. 11:28

Жителям Одещини встановили близько 1500 нових вікон

Фото: Одеська ОВА

(Фото: Одеська ОВА)

За останній місяць на Одещині завдяки проєкту пошкоджених від російських атак вікон встановлено близько 1500 нових вікон жителям Одеси та регіону.

Як повідомили в пресслужбі Одеської ОВА, з початку повномасштабного вторгнення Одеса та область перебувають під постійними ракетними атаками, через що суттєвих руйнувань зазнають не тільки інфраструктурні та культурні об’єкти, а й багато житлових будинків.

Щоб подолати наслідки атак, з липня на Одещині почав діяти "Проєкт по заміні пошкоджених вікон" від Global Empowerment Mission в партнерстві з Howard G BUFFETT Foundation (HGBF). За останній місяць GEM HGBF встановили близько 1500 нових вікон жителям міста та області, - йдеться в повідомленні.


Фото: Одеська ОВА

Регіональний офіс міжнародного співробітництва Одеської області GEM постійно координує свою діяльність з Одеською ОДА та представниками громад.

"Під час візиту в Одеську область операційний директор фонду GEM в Україні Андрій Негрич, директор з міжнародних зв'язків GEM Аліна Курська, координатор проекту з віконної програми GEM Олександр Бабенко разом з представниками ОДА проінспектували як наразі відбуваються роботи по встановленню вікон та склопакетів на деяких об’єктах. Зокрема обговорили подальшу співпрацю та можливі спільні проєкти", - йдеться в повідомленні.


Фото: Одеська ОВА

Останній удар по Одещині стався вночі 13 вересня. Відомо про те, що протягом 4,5 годин вночі російські окупанти атакували регіон ударними дронами. Вкотре цілили по цивільній інфраструктурі Подунав'я. 32 БпЛА типу "Shahed-131/136" збито силами протиповітряної оборони.

Влучанням по припортовій інфраструктурі понівечено нежитлові будівлі, спричинено займання на стоянці вантажного автотранспорту. 7 цивільних водіїв доправлено до медичного закладу із пораненнями різного ступеню важкості.

Володимир Шкаєв

Поділитися