14 серпня 2023 р. 14:36

Жителька Херсонщини зареєструвала навчальний заклад в органах окупаційної адміністрації

Фото ілюстративне: Херсонська Обласна прокуратура

(Фото ілюстративне: Херсонська Обласна прокуратура)

Директорка ліцею з Херсонщини, яка взялась впроваджувати освітні стандарти рф, опинилася під слідством.

Заочно повідомлено про підозру директорці ліцею у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору (ч.3 ст.111-1, ч.1 ст.111-2 КК України),  інформує пресслужба Херсонської обласної прокуратури.


Фото: Херсонська обласна прокуратура

За даними слідства, влітку 2022 року під час тимчасової окупації Білозерської громади підозрювана пішла на співпрацю з ворогом. Жінка стала так званим "директором Томинобалковской школы Белозерского муниципального округа" та зареєструвала захоплений навчальний заклад в органах окупаційної адміністрації.

В повідомленні йдеться про те, що підозрювана впроваджувала стандарти освіти рф, організовувала освітній процес за російськими підручниками, займалась добором працівників та учнів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.

Відомо також, що судитимуть ексспівробітницю райадміністрації з Херсонщини, яка очолила управління пенсійного фонду під час окупації.

Слідством установлено, що обвинувачена в серпні 2022 року під час тимчасової окупації Херсонщини пішла на співпрацю з ворогом. Жінку було призначено на посаду "начальника управления Пенсионного фонда Херсонской области в Бериславском районе (сервисный центр)". 

Володимир Шкаєв

Поділитися