16 серпня 2023 р. 11:59

З порту Одеси вийшло перше з 16 липня судно

Фото: Facebook, Олександр Кубраков

(Фото: Facebook, Олександр Кубраков)

Перше судно скористалося тимчасовим коридором для торговельних суден до/з портів Одеси. Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Контейнеровоз "JOSEPH SCHULTE" під прапором Гонконгу вийшов з порту Одеса та рухається встановленим для цивільних суден тимчасовим коридором до/з чорноморських морських портів України. Цей контейнеровоз знаходився в одеському порту з 23 лютого 2022 року. Сьогодні, 16 серпня він вийшов за Воронцовський маяк і тримає курс на Босфор. На борту – понад 30 тис тонн вантажу (2 114 контейнерів), зокрема з продовольством.

Відомо, що тимчасовий коридор першочергово буде використовуватися для евакуації суден, які перебували в українських портах на момент повномасштабного вторгнення російської федерації.

Останній раз судно виходило з порту Одеса в рамках Зернової угоди 16 липня. Після зриву Зернової угоди, російська федерація вдалася до системних повітряних атак портової інфраструктури для зупинки українського агроекспорту. Разом з тим, спостерігаються інформаційні спекуляції та спроби провокацій у Чорному морі для впливу на на рух суден до українських портів.

 

Сергій Лозовський

Поділитися