14 грудня 2023 р. 09:01

Ворог вночі атакував Одесу ударними дронами

Фото: ДСНС

(Фото: ДСНС)

Цієї ночі силам протиповітряної оборони вдалось збити 41 із 42 ударних БпЛА. Переважну більшість – в Одеській області.

Як повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер, внаслідок падіння уламків збитих дронів-камікадзе в Одесі пошкоджено гуртожиток. Постраждало 11 осіб, з них 3 дитини. Дітей та двох дорослих госпіталізували. У двох 8-річних хлопчиків та 12-річна дівчинки контузії та закриті черепно-мозкові травми, в дорослих струси мозку та поранення.

Крім того, через російський терор, пошкоджень зазнали 11 будівель. Вигоріло вщент дві автівки.

Пожежу ліквідовано. Від ДСНС було залучено 8 одиниць техніки та 30 рятувальників.

На місці встановлено мобільний пункт обігріву, з постраждалими та мешканцями працюють психологи, організовано підвезення їжі та теплих речей.

Після обстрілу Одеси росіяни взялися атакувати Ізмаїльський район. Туди терористи спрямували понад 20 ударних дронів. Їх ціллю була припортова інфраструктура. На щастя, люди не постраждали. Руйнувань зазнали складські приміщення.

Ми вже писали, що 42-річний співробітник комунальної установи помер у лікарні.

У постраждалого внаслідок російського обстрілу 12 грудня чоловіка повторно зупинилося серце.

Олег Кіпер також розповів, що відносно іншого постраждалого від нічної атаки, 50-річного далекобійника з Донеччини, лікарі продовжують протишокову і антибактеріальну терапію. Чоловік перебуває у блоці інтенсивної терапії опікового профілю.

Ми вже писали, що двоє людей дістали поранення через атаку території Одеської області російськими безпілотними летальними апаратами типу Shahed-131/136.

Сили протиповітряної оборони уразили дев'ять безпілотників. Один зі збитих дронів впав на територію комунального авторемонтного підприємства в Одесі,

Костянтин Неділько

Поділитися