22 грудня 2023 р. 10:09

Вночі ворог атакував Одещину: є влучання в зерносховище

Фото: Сили оборони півдня України

(Фото: Сили оборони півдня України)

Сьогодні, 22 грудня, вночі ворог вчергове атакував Україну дронами. Підрозділами протиповітряної оборони  знищено 17 БпЛА типу "Shahed-131/136", випущених з тимчасово окупованого Криму.  10 дронів знищено на Миколаївщині, 4 на Херсонщині, 3 на Одещині.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

На Одещині ворог знов намагався поцілити по припортовій інфраструктурі, але сили протиповітряної оборони спрацювали ефективно. Втім, уламками збитого БпЛА пошкоджено зерносховище, сталося займання, яке швидко приборкали співробітники підприємства. Постраждалих не зафіксовано.

Також на Миколаївщині під час атаки дронів було влучання в інфраструктурний об'єкт.

Раніше вогнеборці знайшли тіло чоловіка на місці пожежі, що виникла вночі, 17 грудня, в Одеській області від влучання російського безпілотного літального апарата в приватний будинок. Під час бойової роботи один з обстріляних дронів впав на приватний житловий будинок в Одеському районі та вибухнув. Вибухова хвиля пошкодила будинки навколо, ангар з майном приватної спортивної установи.

Спортивна установа, про яку згадували військові під час підбиття підсумків російської повітряної атаки 17 грудня, виявилася дитячою веслувальною базою "Чорноморець".

Також Міністерство оборони Румунії заявило, що безпілотник, збитий під час чергової атаки росії на українську портову інфраструктуру на Дунаї, впав на румунську територію. 

Повідомляється, що БпЛА залишив вирву глибиною 1,5 метра біля села Грінду, яке розташоване приблизно за 8 кілометрів від українського порту Рені.

Румунські винищувачі F-16 і військові літаки Eurfighter, що належать члену НАТО Німеччині, були підняті в повітряний простір, йдеться в заяві Міноборони. Німеччина ідентифікувала російські літальні апарати, але наказу НАТО про збиття не було. Додається, що через інцидент розпочато розслідування.

Сергій Лозовський

Поділитися