17 жовтня 2023 р. 10:16

Уламки збитого дрона поцілили в одеський яхт-клуб

Фото: ОК Південь

(Фото: ОК Південь)

Вночі 17 жовтня росіяни знов вдалися до ракетно-дронового терору південних регіонів України.

Як повідомили в оперативному командуванні "Південь", з кримського мису Чауда російська армія спрямувала шість дронів-камікадзе типу Shahed-136, які заходили на удар по Одещині з акваторії Чорного моря.

Всі шість безпілотників збили бійці протиповітряної оборони, але уламки одного з них впали в  яхт-клуб Одеси, де зруйнували будівлю школи вітрильного спорту та ангар зберігання майна, пошкоджено цивільні приватні катери та яхти. Люди не постраждали. 

Пізніше з літаків тактичної авіації росіяни спрямували ракету Х-59, яку сили протиповітряної оборони знищили в небі над Миколаївщиною.

Зазначимо, що вночі 12 жовтня російська армія також вчергове атакувала Одещину. Сили ППО збили 10 "шахедів" над Одещиною, проте, були та влучання. В Ізмаїльському районі зафіксовані пошкодження припортової інфраструктури та житлових будинків. На місці виникли пожежі, їх вже ліквідовано.

Загалом ворог вночі випустив 33 ударних БПЛА "Shahed-136/131". Силами протиповітряної оборони знищено 28 безпілотників.

Перед тим сили протиповітряної оборони спромоглися збити 23 дрони в небі над Одеською областю вночі з 9 на 10 жовтня.

Раніше, 6 жовтня, армія рф вчергове атакувала Україну ударними безпілотниками. Працювали сили протиповітряної оборони, над Одещиною знищили 3 БпЛА типу Shahed-131/136.

Всього тоді над Україною ППО знищила 25 з 33 "шахедів". Вони прямували кількома групами у напрямку південних, східних та центральних областей

Напередодні протягом ночі 5 жовтня ворог атакував південні та центральні регіони України з південно-східного напрямку ударними безпілотниками. Силами протиповітряної оборони над Одещиною.

Кирило Бойко

Поділитися