08 червня 2023 р. 20:54

Український військовий загинув під час евакуації жителів Херсонщини

Фото: Анастасія Крем/ facebook

(Фото: Анастасія Крем/ facebook)

7 червня, на Херсонщині під час порятунку жителів загинув український військовий Володимир Кавуліч – начальник координаційного штабу добровольчого формування "Феміда" у складі 124-ї бригади ТРО. 

Про це повідомила дружина військового Анастасія Крем.

Відомо, що у 2014 році, на початку російсько-української війни Володимир Кавуліч служив у складі добровольчих батальйонів "Січ" та "Карпатська Січ".

Після початку повномасштабного вторгнення став до лав Добровольчого батальйону "Феміда-Чорнобаївка", який очолює Едуард Леонів, голова Кримської "Свободи". Був начальником координаційного штабу батальйону. Брав участь у визволенні Херсона та області, - йдеться в повідомленні.

Так, в районі Херсона, коли чоловік прямував на допомогу місцевим мешканцям, сильна течія затягнула його човен під баржу. Разом з Володимиром загинув і його побратим "Юг".

Фото: Анастасія Крем/ facebook

Зауважимо, що за дві доби під керівництвом Володимира було врятовано понад 130 херсонців.

У бійця залишилися дружина та син Лев.

Так, 4 червня стало відомо, що дев'ятнадцять дітей на Миколаївщині загинули через агресію рф.

Також 15 травня ми писали про те, що від мінометного обстрілу російських окупантів загинув миколаївський активіст, ветеран АТО, чинний військовослужбовець Олег Кравець.

Так, 29 березня на фронті загинув працівник "Миколаївводоканалу".

А 22 березня на війні загинув херсонський чемпіон Європи з боксу серед молоді Максим Галінічев. Він був вихованцем Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи "Україна".

У травні 2022 року він свідомо відмовився від участі чемпіонаті Європи і пішов добровольцем в десантно-штурмові війська. Після двох поранень, хлопець знову повернувся на війну. 10 березня 2023 року Максим загинув в Луганській області, захищаючи свою Батьківщину від російського ворога. 

18 березня помер депутат Одеської обласної ради Олексій Семенцов.

В обласній раді він був також головою постійної комісії з питань правової політики, забезпечення законності та правопорядку, боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

13 лютого, у бою за Україну під Бахмутом загинув миколаївський військовий Кенуцуй Микола Іванович.

Тетяна Каптур

Поділитися