24 жовтня 2023 р. 10:51

У 23 населених пунктах Херсонщини запроваджено примусову евакуацію

Фото ілюстративне: Українська правда

(Фото ілюстративне: Українська правда)

У 23 населених пунктах правобережної Херсонщини через постійні обстріли окупантів запроваджена обов’язкова евакуація у примусовий спосіб.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"Дудчани, Качкарівка, Милове, Новокаїри, Золота Балка, Михайлівка, Осокорівка, місто Берислав, Зміївка, Новоберислав, Тягинка, Бургунка, Львове, Миколаївка, Одрадокам’янка, Ольгівка, Червоний Маяк, Веселе, Козацьке, Антонівка, Комишани, Садове, Приозерне. У цих населених пунктах відбуватиметься обов’язкова евакуація у примусовий спосіб", - повідомив очільник ОВА.

В повідомленні йдеться про те, що окупанти продовжують нещадно гатити по цих населених пунктах. Там ще залишаються діти. Примусова евакуація запроваджується для того, щоб подбати про їхню безпеку.

Раніше повідомлялось про те, що на початку другої декади жовтня на Херсонщині спільно з військовими та правоохоронцями під час засідання Ради оборони регіону було ухвалено рішення розширити перелік населених пунктів для обов’язкової евакуації родин з дітьми. Це Станіслав, Широка Балка, Олександрівка. 

До цього рішення Ради оборони Херсонщини евакуація родин з дітьми була оголошена у 34 населених пунктах регіону. Йдеться про Веселе, Берислав, Новоберислав, Зміївка, Червоний Маяк, Тягинка, Львове, Ольгівка, Бургунка, Миколаївка, Одрадокам’янка, Милове, Качкарівка, Дудчани, Новокаїри, Золота Балка, Михайлівка, Гаврилівка, Осокорівка, Микільське, Понятівка, Токарівка, Білозерка, Берегове, Велетенське, Дніпровське, Антонівка, Садове, Камишани, Зимівник, Приозерне, Станіслав, Широка Балка, Олександрівка.

Також, як повідомили Інтенту в пресслужбі Херсонської МВА, з початку оголошення евакуації на Херсонщині з Херсонської міської територіальної громади на середину жовтня було евакуйовано 30583 людини, з них – 3674 дитини.

Володимир Шкаєв

Поділитися