14 серпня 2023 р. 08:41

Оновлено! Супермаркет, гуртожиток житлові будинки: росіяни вночі обстріляли Одесу

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Три хвилі атак Одеси безпілотними летальними апаратами типу Shahed-136/131 та ракетами "Калібр" здійснила російська армія вночі 14 серпня.

Як повідомили у пресцентрі Повітряних Сил України, сили протиповітряної оборони спромоглися знищити усі боєприпаси.

Проте у результаті повітряного бою уламки ракет та безпілотників падали на місто. Як наслідок, виникло кілька пожеж. Пошкоджений гуртожиток одного з навчальних закладів, житловий будинок та супермаркет.

В обласній військовій адміністрації повідомляють про  трьох постраждалих співробітників супермаркету, двоє з яких госпіталізовані.  

Всього вночі російські терористи атакували Одещину трьома хвилями атак: двома хвилями ударних дронів, загальною кількістю 15 штук, та вісьмома ракетами типу "Калібр".

Безпілотники атакували з південно-східного напрямку, "Калібри" – з акваторії Чорного моря (ворожий фрегат в районі Ялти).

Сили протиповітряної оборони застосували зенітні керовані ракети та стрілецьку зброю підрозділів безпосереднього прикриття.

За даними Одеського муніципалітету під час нічної атаки по Одесі постраждали сім закладів освіти. шість у Приморському районі та один у Хаджибейському.

У дитячих садках, школах і центрах розвитку пошкоджено вікна та двері. Проводяться роботи із ліквідації наслідків.

10:06 Прокуратура повідомила, про початок провадження щодо цієї атаки 

Фото: Інтент/Наталя Чернецька, ОК "Південь", Одеська мерія, Одеська обласна прокуратура

Кирилл Бойко

Поділитися