18 жовтня 2023 р. 09:07

У трьох навчальних закладах Миколаївщини облаштували укриття

Фото: Миколаївська ОВА

(Фото: Миколаївська ОВА)

Спільно з фондом ЮНІСЕФ завершене облаштування укриттів двох навчальних закладів Миколаївщини. Підготовку ще одного укриття у навчальному закладі Миколаєва завершено окремо.

Як повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, департамент освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації спільно з фондом ЮНІСЕФ реалізував у двох навчальних закладах, розташованих у Баштанському районі та м. Миколаїв проєкт Back to school, - йдеться в повідомленні.


Фото: Миколаївська ОВА

В рамках цього проєкту завершене облаштування найпростіших укриттів.

Повідомляється, що окрім поточного ремонту, заклади додатково оснащено комплектами меблів для забезпечення освітнього процесу в укриттях та внутрішнім оздобленням у форматі "дружнє для дітей". За допомогою встановлених генераторів можливо увімкнути аварійне освітлення.

Додатково облаштовано санвузел з інклюзією в навчальному закладі, який розташований у м. Миколаїв та вимощено відмостку у навчальному закладі Баштанського району, - йдеться в повідомленні пресслужби.

Ще одну захисну споруду облаштували в ліцеї Заводського району Миколаєва, за яким наразі закріплено 1500 дітей.


Фото: Миколаївська міська рада

Тут змонтували систему вентиляції, освітлення – звичайного та аварійного, встановили пожежну сигналізацію. Є холодна та гаряча вода, шість туалетних кімнат, медичний пункт, ігрові зони, три входи.

В укриття провели інтернет. Наразі навчання відбувається у форматі онлайн. Але якщо дозволить безпекова ситуація та буде прийнято рішення про відновлення занять офлайн, наявність мережі дасть змогу перебувати в укритті, не перериваючи навчальний процес.


Фото: Миколаївська міська рада

Наразі захисна споруда готова, її ще має оглянути комісія, яка вирішуватиме питання про введення в експлуатацію. Коли це станеться, укриття буде доступне для всіх миколаївців – за ним закріплено чергових, які відкриватимуть споруду під час повітряної тривоги вдень і вночі. Загальна площа цієї споруди складає 400 квадратних метрів.

На сьогодні укриття вже готові у 6 ліцеях Миколаєва. Ремонтні роботи тривають ще у 16 закладах.

Раніше повідомлялося про те, що за позовом прокуратури суд зобов’язав заклад освіти на Миколаївщині привести у стан готовності два протирадіаційні укриття.

Володимир Шкаєв

Поділитися