13 жовтня 2023 р. 18:29

Ще одну мати з дитиною евакуювали з обстрілюваного району Херсона

Фото: Поліція Херсонської області Facebook

(Фото: Поліція Херсонської області Facebook)

Херсоні поліцейські евакуювали з постраждалого через російські обстріли мікрорайону "Корабел" жінку з 13-річним сином

Як повідомили 13 жовтня в пресслужбі поліції Херсонської області, останні кілька тижнів російська армія значно посилила обстріли Херсона, зокрема, - мікрорайону "Корабел". Це найбільш багатостраждальний район міста, який розташований на берегах Дніпра, і ворог мало не щогодини обстрілює його з різного озброєння. Місцеві жителі без нагальної потреби не виходять на вулицю, на дорозі вирви від снарядів, чимало будинків значно пошкоджені.


Фото: Поліція Херсонської області Facebook

Після чергової ворожої атаки до поліції звернулася жителька мікрорайону з проханням вивезти її з 13-річним сином із небезпечного місця. За її словами, під час потужного обстрілу здригався дім, було страшно за життя дитини. Ця сім’я уже вдруге вимушена покидати домівку, вперше вони виїхали після початку російського вторгнення і повернулися у червні, коли на Острові відійшла вода після підриву росіянами Каховської ГЕС. Тепер мати з сином знову вимушені брати найнеобхідніші речі й виїжджати.

Евакуацію проводили дуже швидко з огляду на безпекову ситуацію. Працівники ювенальної превенції спільно з волонтерами організували виїзд родини у більш безпечну область, а далі вони поїдуть до родичів.


Фото: Поліція Херсонської області Facebook

Відомо також про те, що на Херсонщині спільно з військовими та правоохоронцями ухвалили рішення розширити перелік населених пунктів для обов’язкової евакуації родин з дітьми. Це Станіслав, Широка Балка, Олександрівка.

До цього рішення Ради оборони Херсонщини евакуація родин з дітьми була оголошена у 34 населених пунктах регіону. Йдеться про Веселе, Берислав, Новоберислав, Зміївка, Червоний Маяк, Тягинка, Львове, Ольгівка, Бургунка, Миколаївка, Одрадокам’янка, Милове, Качкарівка, Дудчани, Новокаїри, Золота Балка, Михайлівка, Гаврилівка, Осокорівка, Микільське, Понятівка, Токарівка, Білозерка, Берегове, Велетенське, Дніпровське, Антонівка, Садове, Камишани, Зимівник, Приозерне, Станіслав, Широка Балка, Олександрівка.

Володимир Шкаєв

Поділитися