02 січня 2023 р. 12:55

Рятувальники Херсонщини ліквідували 10 пожеж у новорічну ніч

Фото: ДСНС України

(Фото: ДСНС України)

У новорічну ніч ворог цинічно обстрілював місто. Рятувальники ліквідували 10 пожеж, 8 з яких виникли внаслідок ворожих обстрілів. 

Про це повідомляє ДСНС України.

Так, опівночі після «привітального» обстрілу пожежа виникла в корпусі дитячої обласної лікарні. Упродовж 30 хвилин вогнеборці ліквідували пожежу. Персоналом лікарні, до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів евакуйовано в безпечне місце 17 дітей, 4 батьків та 38 працівників. Постраждалих немає, - йдеться в повідомленні.

Також відомо, що були попадання ворожих снарядів в інший корпус лікарні. Пожежі не виникло. Вибито вікна, пошкоджено стіни. У момент обстрілу в корпусі людей не було. Тоді до робіт залучалось 26 рятувальників та 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Сьогодні, 2 січня вночі в Миколаївській області збили сім дронів іранського виробництва «Shahed-136», запущених армією рф.                  

Зазначається, що в морі продовжується шторм та корабельне угруповання ворога в Чорному морі складається з 6 одиниць, серед яких великий десантний корабель, в Азовському – 1. Ракетоносії – в пунктах базування.

Відомо, що станом на 2 січня, 575 жителів Херсонської області стали жертвами насильницьких викрадень російськими окупантами.

31 грудня о 23:34 та 1 січня о 04:10 ворог завдавав ударів по портовій зоні та населеному пункту Очаківської громади, а о 04:50 під ворожими обстрілами опинився населений пункт Куцурубської громади.                                                                                          

Відомо, що 7 територіальних громад на Херсонщині та 4 громади на Миколаївщині отримають від програми USAID DOBRE на відновлення по 2 мільйони гривень.

Тетяна Каптур

Поділитися