21 січня 2023 р. 15:54

Рятувальники Бериславського району відновили свою роботу

Фото: Володимир Літвінов/ telegram

(Фото: Володимир Літвінов/ telegram)

Пожежно-рятувальна служба  відновила свою діяльність у Тягинській територіальній громаді Бериславського району.

Про це повідомив голова Бериславської районної адміністрації Володимир Літвінов.

Він відзначив, що відтепер у місцевих мешканців є можливість оперативно отримати допомогу у разі пожеж та інших надзвичайних ситуацій. 

Це особливо важливо з огляду на те, що ворожі обстріли можуть повторюватися. Але у російських загарбників набагато менше шансів далі нищити вогнем домівки селян, інфраструктуру, адже тепер на сторожі безпеки селян щомиті стоять наші рятувальники - підкреслив Володимир Літвінов.

19 січня, іноземні волонтери та британські кореспонденти доставили гуманітарну допомогу в селище Благодатне Миколаївського району. Миколаївські поліцейські допомогли волонтерами доставити гуманітарну допомогу у деокуповане селище.       

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україні активізувались різноманітні волонтери, які постійно збирають гроші, чи речі для армії й цим не менш активно користуються шахраї. 

Наприклад підприємців Ізмаїльського району вже понад два місяці тероризують злодії, які ім'ям місцевої влади намагаються збирати кошти ніби-то на допомогу Збройним силам України. 

18 січня до Херсона привезли три мобільні бетонні укриття. Одне з них встановлять біля залізничного вокзалу, а два - у Дніпровському районі в місцях масового скупчення людей.

Ці три укриття безоплатно виготовили та привезли до Херсона одеські благодійники з проєкту SafePlace4UA. 9 січня вони встановили в Херсоні перше таке укриття. Представник пресслужби Херсонської МВА повідомив нам, що в рамках цього проєктe планується виготовлення для Херсона ще 16 укриттів.

Крім цього, у 2023 році в ХМВА планують виділити понад 60 мільйонів гривень на закупівлю 66 модульних бетонних укриттів, кожне з яких розраховано на 26 осіб.

Ворожа армія щодня десятки разів обстрілює територію звільненої частини Херсонщини. Так, 17 січня росіяни атакували артилерією Херсонську область 83 рази, з яких 26 - по самому Херсону. Внаслідок ворожого вогню 4 людини отримали поранення.

16 січня російські війська 102 рази обстріляли територію звільненої частини Херсонської області.  З моменту визволення області це найбільша кількість обстрілів за добу. Через ворожий вогонь 1 людина загинула, 2 отримали поранення.

Тетяна Каптур

Поділитися