17 січня 2023 р. 09:25

Росія влучає по Миколаєву та іншим областям з С-300 та С-400

Фото: Укрінформ

(Фото: Укрінформ)

У російської армії залишилося менше 100 балістичних ракет "Іскандер", тому вони все частіше застосовують С-300 та С-400 для ураження наземних цілей в Україні. 

Про це повідомив речник командування повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу у Media Center Ukraine.

Те, що противник почав все частіше використовувати С-300, а також бачимо вже і, можливо, С-400 за наземними цілями. Це зенітні ракети, призначені для повітряного бою, знищення повітряних цілей. Все частіше використовують від Харкова до Миколаївської області, і бачимо по Києву... Це говорить про те, що мало балістики у них - уточнює речник командування.

Він зауважив, що С-400 - це новий комплекс, яким росіяни дуже пишаються. Дальність цього комплексу – сотні кілометрів. Для знищення таких ракет необхідні західні системи або їх знищувати безпосередньо на позиціях, звідки завдаються удари.

На сході - це до 150 км. Це фактично кошти ППО С-300, їх потрібно знищувати ракетами HARM або іншими способами діставати на позиціях. "Іскандерів" у противника залишилося менше сотні, проте є великий запас ракет С-300, оскільки рф їх ​​виготовляє - коментує Юрій Ігнат

Речник підкреслює, що з початку повномасштабного вторгнення росіяни випустили вже понад 210 таких ракет, але жодна з них не була збита. Він запевняє, що знищити Х-22 можуть західні сучасні системи такі як Patriot або SAMP-T. Завдяки ним можна збивати балістику, проте наявними в Україні засобами це зробити неможливо.

Так, зранку 16 січня росіяни обстріляли неонатальний корпус Херсонської дитячої обласної лікарні. Це місце, де надають медичну допомогу новонародженим. Внаслідок влучання в будівлі корпусу вибито 30 вікон.

Вчора, 15 січня, о 13:50 ворог завдавав артилерійських ударів за межами населеного пункту Куцурубської громади.        

Так, внаслідок потужного вибуху в Очакові, що в Миколаївській області 9 січня пошкоджено кафедральний собор на честь святого Миколая Чудотворця та соборний будинок.   

Ввечері 15 січня ворожа артилерія поцілила по будівлі, де працюють представники Червоного Хреста. Внаслідок влучання зайнялась пожежа, на місці працюють рятувальники. За попередніми даними, обійшлось без людських жертв.  

Тетяна Каптур

Поділитися