11 січня 2023 р. 11:55

Російські удари по будівлях Миколаєва створили екологічну катастрофу

Фото: Тетяна Каптур/ Інтент

(Фото: Тетяна Каптур/ Інтент)

Так, об’єм відходів, утворених за результатами ракетних ударів по будівлях Чорноморського національного університету імені Петра Могили, становить 101 кубічний метр.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.          

Відомо, що внаслідок ракетних ударів, завданих 17, 19, 29 серпня 2022 року по Миколаєву, значних руйнувань зазнали будівлі університету.                

Будівельними відходами та уламками бойових частин ракет і снарядів засмічена земельна ділянка площею 4800 квадратних метрів.  Об’єм відходів, утворених за результатами ракетних ударів, становить 101 кубічний метр. Загальна сума збитків, завданих державі, складає понад 114,8 мільйонів гривень - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що матеріали розрахунків направлено правоохоронцям та до Оперативного штабу  Держекоінспекції.

Підкреслимо, що розрахунок було проведено на підставі "Методики визначення розміру шкоди, завданої землі, ґрунтам внаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану", затвердженої наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.                             

Опівдні, 10 січня, у Миколаївській області силами та засобами протиповітряної оборони було збито російський  безпілотний літальний апарат "Орлан-10". 

За минулий 2022 рік, на території Миколаївської області піротехніки знешкодили 7 475 боєприпасів. 

Також голова Миколаївської міської ради Олександр Сєнкевич відзвітував про те, як пройшов для Миколаєва 2022 рік.

Відомо, що з бюджету міста на потреби ЗСУ у 2022 році було виділено 121 млн. грн. Ці кошти були спрямовані на потреби регулярних військових частин, миколаївського підрозділу ТРО, районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також на виконання заходів національного спротиву місцевого значення.                   

Нещодавно, ми писали, що за клопотанням Вознесенської окружної прокуратури, Вознесенський міський районний суд почав розгляд справи щодо продажу фізичній особі 2 гектарів землі, що належать до території природного заповідника "Єланецький степ".

Тетяна Каптур

Поділитися