06 жовтня 2023 р. 15:46

ДБР викрило на Одещині схему з ухилення депутатів від служби

Фото: ДБР

(Фото: ДБР)

Працівники Державного бюро розслідувань викрили схему в Одеському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, яка допомагала депутатам та їх родичам уникнути мобілізації. 

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Слідство встановило, що військовослужбовець Одеського РТЦК та СП за гроші допомагав зніматись з військового обліку чоловікам призовного віку. Основними клієнтами були місцеві народні обранці та їхнє наближене коло осіб.

Фото: ДБР

За 12 тисяч доларів США їм вигадували діагнози та готували відповідні документи щодо непридатності для військової служби. Це давало змогу безперешкодно знімати ухилянтів з військового обліку.

Допомагала підшукувати "віп-клієнтів" знайома працівника ТЦК – начальниця одного з управлінь органів місцевого самоврядування Одещини. Також вона відповідала за розрахунок та бухгалтерію.

Слідством задокументовано, що за такою схемою ділки "допомогли" щонайменше 10 ухилянтам стати непридатними для військової служби.

Працівники ДБР затримали посадовицю та співробітника Одеського РТЦК та СП під час одержання 12 тисяч доларів США оплати за послугу від чергового клієнта.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Слідство триває.

Також на Миколаївщині ДБР викрило командира, який направляв бійців працювати охоронцями підприємства.

Раніше ми писали, що співробітник ДБР визнав провину у поверненні порушнику з Одеси 716 тисяч доларів.

Також працівники ДБР повідомили про підозру заступнику командира батальйону одної з військових частин Одещини, який майже рік змушував підлеглих будувати йому приватний будинок.

Сергій Лозовський

Поділитися