17 вересня 2023 р. 17:12

Постраждалих від атаки дронами на Одещині будуть лікувати за кордоном

Фото: Департамент охорони здоров’я Одеської ОВА

(Фото: Департамент охорони здоров’я Одеської ОВА)

Постраждалих від атаки дронами на півдні Одеської області відправили на лікування за кордон. Наразі двоє постраждалих від дронової атаки на Ізмаїльщину в ніч 13 вересня евакуаційним рейсом вже прибули до Львова. Далі їх буде транспортовано за кордон до профільного лікувального закладу, де з ними працюватимуть європейські фахівці стосовно подальшого лікування та проходження реабілітаційного періоду. Про це повідомляє Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації.

"Пацієнтів з опіками високого ступеня тяжкості внаслідок атаки дронів евакуйовано до "Центру лікування ран" м. Львова для продовження лікування та реабілітації хворих, з подальшим транспортуванням їх за кордон", — пише пресслужба департаменту. 

Цивільні особи доставлені до медичного закладу з опіковими травмами II –III ст. Наразі стан хворих - важкий.

Нагадаємо, під час атаки 13 вересня понад 30 дронів ворога збито над українським Придунав'ям, але є влучання та постраждалі. Протягом 4,5 годин вночі ворог атакував Одещину ударними дронами. Вкотре цілив по цивільній інфраструктурі Подунав'я. 32 БпЛА типу "Shahed-131/136" збито силами протиповітряної оборони.

Водночас завдяки поверненню контролю над "вишками Бойка" ЗСУ позбавили російських окупантів можливостей спостерігати за надводною обстановкою. 

"Ми позбавили російських окупантів можливостей спостерігати за надводною обстановкою, викривати її, позбавили їх апаратури стеження, можливості не тільки бачити, а й направляти і розгортати іншу технічну базу", - сказала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк

Сергій Лозовський

Поділитися