27 лютого 2023 р. 10:44

Помер ідеолог путінізма з Одеси

Фото: Вікіпедія

(Фото: Вікіпедія)

Політолог, публіцист та політтехнолог з росії Гліб Павловський помер на 72 році життя.

Про це повідомили російські засоби масової інформації з посиланням на інформацію завідувача кафедри місцевого самоврядування Вищої школи економіки Симона Кордонського.

Інформацію про смерть політолога підтвердив у Facebook галерист Марат Гельман, який працював разом із Павловським у Фонді ефективної політики.

Наразі причини смерті офіційно не оголошено.

Гліб Павловський народився в Одесі. 

У радянський час він був інформатором комітету державної безпеки срср — брав участь у неофіційному філософсько-історичному гуртку Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, де він навчався на історичному факультеті.

Членів гуртка за "антирадянщину" засудили та ув'язнили, але Гліб Павловський через співпрацю з КДБ уник ув'язнення.

У 2000-2011 роках був радником володимира путіна, ідеолог першої фази путінізму.

У 2004 на чолі групи московських політтехнологів приїздив до Києва та активно втручався в українську внутрішню політику та президентські вибори на користь Віктора Януковича.

Тоді Гліб Павловський відкрито заявляв, що обрання президентом Віктора Ющенка "суперечить інтересам росії".

17 січня в Одесі помер начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області Вадим Шулюк.

Також актор Одеського обласного академічного драматичного театру та режисер Одеського Театру на Чайній Михайло Дроботов помер 7 січня 2023 року. 

В Одесі у грудні минулого року помер священник Православної церкви України Олександр Філіппов відомий своєю волонтерською роботою.

У жовтні 2022 року помер директор Архітектурно-художнього інституту Одеської державної академії будівництва та архітектури, заслужений архітектор України  Валерій Уреньов.

А у вересні того ж року помер один зі співавторів чинного герба міста Одеса - художник-сценограф громадський діяч Григорій Фаєр.

Голова міської професійної спілки "Освітянин Одеси" Валентина Коробко померла 28 серпня 2022 року.

19 серпня, стало відомо про смерть багаторазової призерки чемпіонатів та кубків України з бодібілдингу, одеситки Людмили Тихончук.

Також цього місяця не стало керівника Фізико-хімічного інституту захисту навколишнього середовища і людини Міністерства освіти та науки України та Національної академії Наук України (ФХІЗНСІЛ) Аліма ЕннанаВін помер в Одесі 3 серпня від тяжкої хвороби.

В червні в Одесі помер священик - засновник дитячого притулку Олександр Чумаков.

Кирило Бойко

Поділитися