17 червня 2023 р. 21:58

Поліціянти допомагають жителям підтопленої Березнегуватської громади

Фото: ГУ Нацполіції в Миколаївській області

(Фото: ГУ Нацполіції в Миколаївській області)

Через зруйнування російськими окупантами Каховської ГЕС, досі залишаються підтоплені села Тернівка, Веселий Кут, Яковлівка та Маломихайлівське, що на Березнегуватщині. Поліціянти не залишаються осторонь та добираються до жителів цих населених пунктів, які потребують допомоги та підтримки. 

Про це інформують в Головному управлінні Нацполіції на Миколаївщині.

Особливу увагу правоохоронці приділяють родинам, що перебувають у складних життєвих обставинах, багатодітним сім’ям, а також громадянам похилого віку. 

Фото: ГУ Нацполіції в Миколаївській області

Доставляючи їм  харчові продукти, питну воду, одяг та предмети першої необхідності, працівники поліції спілкуються із жителями та дізнаються у них, яку допомогу вони потребують та чим правоохоронці ще можуть допомогти.

Фото: ГУ Нацполіції в Миколаївській області

Зазначається, що дільничні офіцери поліції та інспектори сектору реагування патрульної поліції постійно об’їжджають та патрулюють територію громади, особливо підтоплені території, з метою виявлення людей, які потребують допомоги.

Перед цим ми повідомляли про те, що на Миколаївщині 35 будівель підтоплені.

До того ж одинадцять населених пунктів на Херсонщині залишаються підтопленими.

Так, 15 червня стало відомо, що жителям Миколаєва планують відкачати воду з підтоплених будинків.

Підкреслимо, що на Миколаївщині, станом на 15 червня, було підтоплено 109 будинків.

10 червня ми повідомляли про те, що на Миколаївщині повністю відрізані шляхи до одного із сіл.

Зауважимо, що 6 червня російські окупаційні війська підірвали греблю Каховської ГЕС

Підрозділи Національної поліції та ДСНС Херсонської області підняті по тривозі для оповіщення та евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон - острів Корабел.

Зазначимо, що Кабінет міністрів України ухвалив виділення Держагентству водних ресурсів 120 мільйонів гривень на забезпечення Миколаєва питною водою.

Відомо, що на звільненої території Херсонщини розпочалася термінова евакуація тих районів, що потрапляють в зону затоплення на узбережжі Дніпра. З районів міста Херсон та селищ, де відбувається затоплення, евакуація вже розпочалася.

Тетяна Каптур

Поділитися