13 вересня 2023 р. 15:27

Після атаки на Одещину в Румунії знову знайшли уламки можливого дрону

Зображення: digi24.ro

(Зображення: digi24.ro)

Міністерство національної оборони Румунії оголосило, що в районі населених пунктів Нуферул та Вікторія в повіті Тулча були знайдені фрагменти, які можуть бути уламками від безпілотника. Про це повідомляє румунське видання digi24.ro з посиланням на Міністерство оборони країни.

Зокрема в повідомлені йдеться, що осколки, які могли потрапити від безпілотника чи бути його уламками, розлетілися на площі в кілька десятків метрів. Згідно з процедурами, ще один гелікоптер ВПС Румунії було відправлено в район зі спеціалізованою групою на борту для проведення попереднього розслідування на місці та збору зразків для проведення необхідних експертиз.

Йдеться про територію, розташовану за 14 кілометрів від кордону, понад 20 кілометрів по прямій від порту Ізмаїл і за 8 кілометрів від Тулчі.

Сьогодні, 13 вересня протягом 4,5 годин вночі ворог атакував Одещину ударними дронами. Вкотре цілив по цивільній інфраструктурі Подунав'я. 32 БпЛА типу "Shahed-131/136" збито силами протиповітряної оборони. Повідомляють сили оборони півдня України. Влучанням по припортовій інфраструктурі понівечено нежитлові будівлі, спричинено займання на стоянці вантажного автотранспорту. 7 цивільних водіїв доправлено до медичного закладу із пораненнями різного ступеню важкості.

Нагадуємо, що 6 вересня міністр оборони Румунії Ангел Тілвар, підтвердив, що команди MApN виявили частини російського безпілотника, який розбився в Румунії. "Було видно, що за досить короткий проміжок часу була серія атак, які росія здійснила по українських портових об'єктах і складах, тому я вважаю важливим посилити заходи пильності. У нас буде більше спостережних пунктів, більше патрулів, і водночас обладнання, яке ми використовуємо, яке технічно може охопити територію, залишається в робочому стані й знаходиться в стані обережності та підвищеної уваги", - заявив міністр.

Свою заяву він зробив попри те, що коли відбувся інцидент, 4 вересня, Міністерство оборони Румунії відреагувало на атаку російських ударних дронів на Одеську область, під час якої кілька дронів впали на території країни.

"Пресслужба Міноборони надає наступні уточнення щодо ситуації з безпекою поблизу румунських кордонів у контексті нещодавніх атак збройних сил російської федерації на інфраструктуру українського морського порту Рені. Міністерство національної оборони рішуче засуджує атаки на українські об'єкти та елементи цивільної інфраструктури, вважаючи їх невиправданими та такими, що порушують усі міжнародні гуманітарні правила", - тоді наголошували в Міноборони країни.

Ігор Льов

Поділитися