22 липня 2023 р. 13:47

Окупанти вивезли 100 дітей з Херсонщини до Саранську

Фото ілюстративне: 20 хвилин

(Фото ілюстративне: 20 хвилин)

З тимчасово окупованого Каланчака Херсонської області до санаторію у російському Саранську окупанти вивезли 100 дітей. Про це повідомляє Центр національного спротиву. 

Зазначається, що сто українських дітей відправили у табори в росії для участі в культурно-освітніх заходах. Дітей вивезли з тимчасово окупованого Каланчака Херсонської області до санаторію "Лісова казка" у Саранську російської республіки Мордовія. 

"Дітям будуть проводити лекції про "сво", їх російську приналежність й викладання псевдоісторії в путінському варіанті. Також перед дітьми будуть виступати російські "актори" й проводити навчання російської літератури", - вказують у Центрі нацспротиву. 

Також відомо, що на Херсонщині судитимуть екскерівника лікарні, який пішов на співпрацю з окупантами та брав участь в організації проведення псевдореферендуму. Слідством встановлено, що в минулому році обвинувачений пішов на співпрацю з окупантами та був призначений на посаду «временно исполняющего обязанности главного врача Скадовской центральной городской больницы». Він почав реорганізацію закладу та організував проведення інвентаризації майна для передачі його на баланс незаконно створеної лікарні. Чоловік агітував працівників до співпраці з окупантами, організовував зберігання та видачу російської гуманітарної допомоги.

Сергій Лозовський

Поділитися