16 серпня 2023 р. 19:17

Одеська ОВА: На Одещині можуть створити раду ВПО

Фото: Медіацентр Україна – Одеса

(Фото: Медіацентр Україна – Одеса)

Рекомендацію створити раду ВПО уряд України надіслав кожній регіональній адміністрації. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Тетяна Дементьєва, директорка департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної військової адміністрації.

Вона додала, що зараз в єдиній базі даних внутрішньо переміщених осіб на обліку з 2014 року перебувають 226 360 осіб. А з початку повномасштабного вторгнення по сьогодні на облік як ВПО стали майже 186 тисяч осіб.

"Це буде дорадчий орган при одеській обласній військовій адміністрації, ми працюємо над створенням цієї ради. Зараз планує розсилати інформацію ВПО в Одеському регіоні стосовно цієї ініціативи. Вони будуть працювати над потребами ВПО – забезпечення житлом, гуманітарною та грошовою допомогою", – розповіла Тетяна Дементьєва.

Раніше стало відомо, що студенти бакалаври та магістри факультету міжнародних відносин, політології та соціології Одеського національного університету імені Мечникова задля проходження практики опитали 1 тисячу 581 переселенця, що живуть в Одесі. Їхні дослідження показали, що більшість переселенців, що живуть в Одесі, не бажають виїжджати за кордон.

Також в Одесі відкрився перший в Україні благодійний магазин для ВПО. Замість цін на цінниках магазину зазначено кількість балів. Таким чином, ВПО зможе сама обрати необхідні продукти, засоби гігієни або одяг з асортименту.

Сергій Лозовський

Поділитися