15 січня 2023 р. 08:50

Над Миколаївщиною збили три ворожі ракети

Фото: ОК "Південь"

(Фото: ОК "Південь")

Під час масованої ракетної атаки 14 січня ворог, застосувавши стратегічну авіацію із ракетами типу Х-101 та ракетоносії в Чорному морі, споряджені "Калібрами", передбачувано спрямовував удари по об'єктах критичної інфраструктури.            

Про це інформує Оперативне командування "Південь".

В нашій зоні відповідальності уразив один з таких об'єктів на Вінничині. Без людських втрат. Також, 1 ракета влучила в об'єкт критичної інфраструктури на Одещині. Люди не постраждали - йдеться в повідомленні.

Підкреслимо, що силами протиповітряної оборони знищено 10 ракет. Зокрема, 4 над Одещиною, 3 над Миколаївщиною та Вінничиною.            

Також зазначимо, що після масивного російського обстрілу України прикордонники Молдови виявили біля села Ларги (р. Бріцени), залишки ракети, від авіаударів росії по Україні. 

Відомо, що результаті обстрілу в центрі Херсона вигорів будинок. В цей момент господарів не було вдома, тому ніхто не постраждав. Рятувальники загасили пожежу, яка ледь не перекинулась на сусідній будинок. Також пошкоджений газогін. На місці працює ремонтна бригада. 

Всього з початку широкомасштабного військового вторгнення російської федерації на території України знешкоджено 314 тисяч 118 вибухонебезпечних предметів.                   

Позаминулої доби, російські загарбники 66 разів завдавали ударів по території Херсонщини. Насамперед, сам Херсон росіяни обстріляли 19 разів. Ворожими снарядами пошкоджені житлові будинки.

11 січня російські війська обстріляли звільнену частину Херсонщини 90 разів. Від ворожого вогню 1 людина загинула та 5 отримали поранення. Попередній сумнозвісний "рекорд" - 86 обстрілів за 14 грудня.

Прес-офіцер комендатури оборони міста Херсон Дмитро Плетенчук повідомив, що російські військові, які розміщені на тимчасово окупованій лівобережній частині Херсонщини, намагаються застосовувати тактику обстрілів, яку раніше застосовували на Миколаїв.       

Насамперед, він зазначив, що наразі на Херсонському напрямку армія рф поставила на позиції "не найякісніших" військових. Пояснюючи це тим, що напрямок не є пріоритетним для ведення контрнаступальної боротьби.          

Тетяна Каптур

Поділитися